AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2022

Inter valmiina Liigacupin avaukseen - "Olen iloinen että pelit alkavat"

Inter valmiina Liigacupin avaukseen - "Olen iloinen että pelit alkavat"

Inter ja HIFK avaavat Liigacupin. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Liigacup tekee paluun ja ensimmäisen ottelun pelaavat FC Inter ja Helsingin IFK perjantain iltapäivässä.

Perjantain ottelussa kohtaa kaksi joukkuetta, joista kumpikin on kokenut isoja muutoksia. Molemmilla on uusi valmennus sekä läjäpäin uusia kasvoja peliasut päällään. Helsinkiläisryhmä luottaa valmennuksessaan portugalilaisiin oppeihin, kun seuran päävalmentajaksi palkattiin 41-vuotias Bernardo Tavares.

Punapaitojen pelaajahankinnoista muun muassa Maximus Tainio, Obed Malolo, Nnaemeka Anyamele ja Daan Klinkenberg ovat tuttuja nimiä liigan seuraajille. Turkulaisille erittäin tuttu nimi on nelikon viimeisin, sillä hollantilainen Klinkenberg edusti Interiä kaudella 2019 yhteensä 23 liigaottelun verran.

Espanjalaiselle Miguel Graulle tuleva ottelu on ensimmäinen Interin peräsimessä.

– Olen erittäin iloinen, että pelit alkavat huomenna. Totta kai minulla on erityinen fiilis. On hienoa päästä auttamaan pelaajia tässäkin kilpailussa, Grau kommentoi valmentajadebyyttinsä alla.

– Olemme harjoituksissamme painottaneet hyökkäyspelaamisemme konseptia, ja nyt toivomme, että pelaajat voivat jatkaa sen työstämistä itse ottelussa, vajaat kolme viikkoa harjoituksia vetänyt Grau jatkaa.

Näin alkuvaiheessa kautta kaikkia osa-alueita pyritään harjoittamaan tasaisesti. Vielä taktinen kädenjälki ei liene ottelussa isoimmassa roolissa, mutta pallon kanssa on tehty töitä.

– Emme erottele tällä hetkellä taktisia tai fyysisiä harjoituksia. Työstämme niitä kumpaakin samaan aikaan. Toki pre-seasonilla annamme myös paljon tilaa fyysisen voiman kehittämiselle, valmentaja kertoo.

Liigacupissa pöytäkirjaan saa merkitä poikkeuksellisesti 20 pelaajaa ja lohkovaiheen otteluissa saa tehdä 7 pelaajavaihtoa. Joukkueen mukana on harjoitellut oman akatemian pelaajien lisäksi viimeksi Gnistania edustanut Gentrit Kovaqi, jota valmennuksen on mahdollista käyttää ottelussa testipelaajana. Pelaajia jää myös kokoonpanon ulkopuolelle, vaikka Grau haluaisi jakaa vastuuta tässä vaiheessa laajalti.

– Säännöt ovat selkeät. Voimme peluuttaa 18 pelaajaa. Emme voi käyttää enempää pelaajia, vaikka niin haluaisimme, Grau kuittaa.

FC Inter - HIFK perjantaina 28.1. kello 14.00 Turku Energia Areenalla. Ottelu pelataan rajoitusten takia ilman yleisöä, mutta ottelu on nähtävillä suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia