AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 23.1.2022

"Aina ollut hyvä olla täällä" - Matej Hradeckylla jo kolmas rupeama SJK:ssa

"Aina ollut hyvä olla täällä" - Matej Hradeckylla jo kolmas rupeama SJK:ssa

Matej Hradecky vauhdissa SJK-paidassa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Matej Hradeckylla alkaa jo kolmas rupeama SJK:ssa hänen siirryttyään tuttuun ympäristöön viime kauden jälkeen.

Veikkausliigassa Hradecky teki debyytin TPS:n paidassa vain 17-vuotiaana kaudella 2012 ja ensimmäinen varsinainen läpimurtokausi oli Ykkösen kausi 2015, jolloin Hradecky pelasi suuressa roolissa 21 ottelua ja teki niissä neljä maalia. Tuon jälkeen hän siirtyi SJK-paitaan kaudeksi 2016.

– Suomen cupin voitto SJK:n kanssa oli ensimmäinen merkittävä asia itselleni futaajana, koska pelasin paljon siinä kilpailussa. Samoin uran ensimmäinen Veikkausliigamaali OmaSp Stadionin avausottelussa, 6000 katsojan edessä HJK:ta vastaan. Se oli tosi hieno tapahtuma. Sitten Mestarien Liigan karsinnoissa BATE Borisovia vastaan pääsi aika kovaan kouluun. Varsinkin se vieraspeli oli kova paikka. Se oli kova joukkue silloin, oli pelannut edellisenä kautena Mestarien liigan lohkovaiheessa, Hradecky muistelee.

Alkutalvella 2017 Hradecky kuitenkin loukkaantui ikävästi Suomen cupin ottelussa MuSaa vastaan Wallsport Areenalla, ja koko kausi 2017 sekä osa kaudesta 2018 jäi häneltä väliin. Hradecky palasi tuolloin SJK:sta Turkuun TPS:n riveihin.

– Aikoinaan oli todella vaikea päätös silloin sen loukkaantumisen jälkeen päättää, että en jatka täällä, vaan lähdin kotiin Turkuun kuntouttamaan itseäni, kertoo Hradecky.

– Mulla on kuitenkin aina ollut hyvä olla täällä. Olen tykännyt tästä ympäristöstä. Täällä on kaikki mitä futari tarvitsee, ja se antaa kaikki edellytykset uralle mitä tarvitaan. Viihdyn täällä mainiosti. Ei se ihan sattumaa ole, että olen täällä nyt kolmatta kertaa, sanoo nyt 26-vuotias Hradecky, joka palasi tänä talvena jo toista kertaa SJK-paitaan.

Ensimmäinen paluu nähtiin kaudella 2020, kun Hradecky teki vuoden sopimuksen Jani Honkavaaran ja kakkosvalmentajana tuolloin olleen Joaquín "Kiny" Gómezin valmentamaan SJK:n joukkueeseen. Gómez siirtyi päävalmentajaksi Helsingin IFK:hon kaudeksi 2021 ja Hradecky seurasi häntä sinne. Tuota ennen valmentajakaksikko valitsi hänet kauden 2020 pelaajaksi.

– Kinyn tänne tulo vaikutti kyllä aika paljonkin tänne paluuseen. Hän tietää mitä hän haluaa minulta ja minä tiedän sen myös. Meillä on hyvä suhde. IFK:ssa rooli puolustuksessa oli alun perin vähän outo, mutta siihen on nopeasti tottunut ja se tuntuu jo nyt hyvältä, kertoo Hradecky.

– Aika kovaa on menty harjoituksissa, ja jengi alkaa tuntea toisiaan sekä löytämään kemioita. Vaikka aika alussa vielä ollaan, niin todella hyvältä alkaa näyttämään kyllä jo nyt. Ja jos me jatkamme tällä tasolla treenaamista, ja voitetaan heti alusta alkaen pelejä, niin näen meidän mahdollisuutemme tällä kaudella kovina. Europeleissä sitten nähdään, missä maailmalla mennään, ja ne ovat aina myös kaikille pelaajille näytön paikkoja, sanoo Hradecky.

Hradecky kirjoitti SJK:n kanssa viime syksynä kahden vuoden pelaajasopimuksen. Uralla on vielä halua päästä pelaamaan myös ulkomailla, mutta nyt SJK-pesti on mielessä tärkeimpänä.

Lisää uutisia