AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 22.1.2022

"Peli näytti positiivisemmalta" - Toni Kallio näki Ilveksen pelissä hyvää tappiosta huolimatta

"Peli näytti positiivisemmalta" - Toni Kallio näki Ilveksen pelissä hyvää tappiosta huolimatta

"Köpi" oli tyytyväinen lauantain antiin tuloksesta huolimatta. (Kuva: Juha Tamminen)

Hyytävissä olosuhteissa lauantaina Töölön Saharassa pelatussa ottelussa Ilves onnistui pelillisesti parantamaan viime viikon peliin verrattuna, muttei onnistunut kuitenkaan viimeistelyssään. HJK käytti Ilveksen virheet hyväkseen ja nappasi 3–0 voiton.

Ilves matkasi lauantaina Helsinkiin HJK:n vieraaksi ja pelikenttänä toimi Saharan lämmitettävä ulkokenttä. Päävalmentaja Toni Kallio analysoi ottelua suhteellisen levollisin mielin.

– Tuloksen taakse katsottuna peli näytti positiivisemmalta kuin viikko sitten. Klubin kaikki kolme maalia tuli tosin meidän liian helpoista virheistämme. Tulos luonnollisesti harmittaa, mutta kyllä siellä paljon positiivistakin oli.

Ilves jäi tänään ilman maaleja, mutta joukkueen hyökkäyspelaaminen paranee kuitenkin koko ajan, joten onnistumisia on lupa odotella pikapuoliin tapahtuvaksi.

– Maalintekoon vaikuttaa paljonkin eri asioita. Pikkuisen oli tänäänkin huolimattomuutta tilanteissa. Meidän oma prässäämisemme oli paljon tehokkaampaa ja sitä kautta saatiin luotua muutama ihan laadukas tekopaikkakin. Voitettiin kyllä hyvin palloja, mutta liian usein menetettiin omaa huolimattomuuttamme pallo pian takaisin. Hiukan tässä saman ongelman kanssa painitaan, mikä meillä viime vuonnakin oli. Vielä on kuitenkin aikaa löytää siihen keinoja.

Tuloksetta huolimatta peli palveli jälleen tarkoitusperiään.

– Hyvä että taas saatiin lähes kaikille 45 minuuttia peliaikaa. Osa pelasi hiukan enemmän ja osa vähemmän. Tammikuun loppu tarkoittaa myös sitä, että aletaan hakemaan peleistä muutakin kuin kuntopuolta. Kilpailu peliajasta alkaa siis kiristymään. Meillä oli teemana tähän peliin meidän prässipelaaminen ja siinä näkyikin paljon positiivisia juttuja. Pystyimme kollektiivisesti sitä pelaamaan.

Ottelu pelattiin ulkona, mikä toi oman lisämausteensa kamppailuun.

– Helkkarin kylmä oli, muutoin kenttä ja muut olosuhteet oli loistavat. Varmaan osalle meidän pelaajistamme se oli melko eksoottinen kokemus. Varsinkin meidän burkinafasolaisille kaksoispojille, luulen etteivät ole koskaan aikaisemmin pelanneet noin kylmissä olosuhteissa.

Aamupäivällä oli vielä tieto siitä, että Ilves matkaisi perjantaina uudelleen HJK:n vieraaksi. Nykyaikana asiat kuitenkin muuttuvat todella nopeasti.

– Asiat muuttuvat nyt todella nopeasti. Näillä tietoa Klubi 04 tulee lauantaina meidän vieraaksemme Pirkkahalliin, emmekä me mene nyt enää Helsinkiin.

Lisää uutisia