AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 20.1.2022

​Ilves ja Oriveden Tuisku uuteen seurayhteistyösopimukseen

​Ilves ja Oriveden Tuisku uuteen seurayhteistyösopimukseen

Tiuskusta Ilveksen edustusjoukkueeseen - tie on olemassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves jalkapallo ja perinteikäs Oriveden Tuisku ovat allekirjoittaneet uuden seurayhteistyösopimuksen.

Oriveden Tuiskulla on toimintaa niin jalkapallon kuin futsalinkin puolella. Seurassa on pelaajia noin 200 kappaletta. Ilveksellä ja Tuiskulla oli myös aiemmin yhteistyösopimus, joka oli tehty vuonna 2018.

Oriveden Tuiskun puheenjohtaja Mika Mäkiranta ja valmennuspäällikkö Mika Tapiolinna vastasivat Ilveksen haastattelukutsuun ja kertoivat lisää yhteistyöseurasopimuksesta. Mitä yhteistyö tuo molemmille seuroille?

- Seurojen yhteistyösopimus uusittiin uudelle kaudelle. Hyötyinä ovat muun muassa Ilveksen valmentajakoulutukset, pelaajille pelaajaleirit ja maalivahdeille maalivahtileirit. Yhteistreenit ovat hyvä mahdollisuus kehittyneille pelaajille haastaa itseään, mikä mahdollistaa pelaajien helpomman siirtymisen joukkueesta toiseen. Ilves tuo Tuiskulle sellaista osaamista, mitä täällä ei ole. Tuisku tuo pienemmän seuran näkökulmaa Ilveksen suuntaan ja mahdollistaa omien kehittyneiden pelaajien siirtymisen Ilvekseen.

- Tavoitteina puolestaan on saada valmentajia osallistumaan yhteistyöseuran koulutuksiin, seuravierailujen hyödyntäminen molemmin päin sekä tutoroinnin Tuiskun valmentajien osalta.

Kenttätasolla yhteistyö näkyy konkreettisesti nuoremmissa ikäluokissa. Ilveksen U15- ja nuorempien poikien valmennuspäällikkö Jouko Turunen on tyytyväinen uuteen sopimukseen ja muistuttaa, että tie on auki aina Ilveksen Veikkausliigajoukkueeseen saakka.

- Ehkäpä Tuiskun paidassa kirmaa tänä vuonna myös joku innokas pieni poika tai tyttö, jonka pelaajan polku johtaa Rovastinkankaan tekonurmelta uuteen Tammelaan Ilveksen edustusjoukkueeseen asti!

Oriveden Tuiskun lisäksi Ilves jalkapallon seurayhteistyöverkostoon kuuluvat LeKi-futis ja Viialan Peli-Veikot.

Lisää uutisia