AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2022

HIFK:n taustalle jälleen uusi nimi - Arto Martonen mukaan sijoittajaryhmään

HIFK:n taustalle jälleen uusi nimi - Arto Martonen mukaan sijoittajaryhmään

Kuva: Veikkausliiga

HIFK on saanut jälleen uuden sijoittajan, kun Arto Martonen on lähtenyt toimintaan mukaan.

Jalkapallo vei Martosen jo päiväkoti-ikäisenä ja juniorivuosina tutuksi tulivat muun muassa Viikingit, FinnPa, PK-35 ja Atlantis.

– Olen kasvanut jalkapallon parissa ja arvostan hyvää fiilistä sekä vahvoja brändejä. Siksi HIFK on lähtökohtaisesti aina ollut sellainen juttu, jota olen seurannut, kertoo Martonen.

Aikuisuuden kynnyksellä kilpapelaaminen jäi sivuun, mutta kipinä jalkapalloon pysyi. Oma harrastaminen jatkui pelailuna JaPSin ikämiehissä ja Eiran Atlaksen futsalin 4. divisioonassa..

– Olen tietysti myös intohimoinen ja kiihkeä jalkapallofani.

Kilpapelaamisesta vapautunutta energiaa Martonen on kanavoinut yrittämiseen. Vuonna 2010 hän perusti asiantuntijayritys Motleyn, josta kasvoi 50 asiantuntijan strategia-, brändi-, markkinointi- ja teknologiatoimisto.

Arto Martonen on intohimoinen jalkapallon ystävä.

– Jättäydyttyäni pois operatiivisesta toiminnasta pari vuotta sitten olen keskittynyt aktiiviseen sijoitustoimintaan pk-yrityksissä ja startupeissa sekä ammatilliseen hallitustyöskentelyyn.

Martosen mukaan päätös lähteä mukaan HIFK:n tarinaan oli helppo..

– HIFK Suomen suurimpana urheilubrändinä tuo välittömästi mieleen voimakkaita fiiliksiä – joillekin vastaan, useimmille onneksi puolesta. Kun sijoittajina on vielä entuudestaan tuttuja nimiä, ei sijoituspäätöstä ollut vaikea tehdä. Tulevilta vuosilta odotan HIFK:lta vahvoja kokemuksia kentällä ja brändin jalkauttamista entistä voimakkaammin osaksi suomalaista jalkapalloa. Näiden toteutuessa urheilullinen menestys on väistämätöntä.

Lisää uutisia