AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.03 // 17.1.2022

Urho Nissilä jatkaa uraansa Koreassa

Urho Nissilä jatkaa uraansa Koreassa

Uudet haasteet odottavat. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS:n keskikenttäpelaaja Urho Nissilän ura jatkuu Koreassa. Nissilä on tehnyt sopimuksen Korean pääsarja K League 1:ssa pelaavan Suwon FC:n kanssa.

Nissilä valittiin viime kaudella Veikkausliigassa vuoden Veikkausliiga-pelaajaksi. Upin kausi KuPS:ssa oli todellinen menestys. Veikkausliigassa "Mölymäen Modric" iski komeat kahdeksan maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Euroopan Konferenssiliigan karsinnoissa Nissilä onnistui kahdesti maalinteossa ja tarjosi kaksi maalisyöttöä seitsemässä ottelussa.

Hyvät otteet KuPS:ssa nosti Nissilän myös Suomen A-maajoukkueen matkaan. Nissilä debytoi Markku Kanervan luotsaamissa Huuhkajissa syyskuun alun harjoitusmaaottelussa Walesia vastaan. Hyvät näytöt lisäsivät Nissilän vastuuta ja Upi pelasi lopulta kaikissa lopuissa MM-karsintojen seitsemässä ottelussa ollen muun muassa avauskokoonpanossa kahdesti Ranskaa vastaan.

25-vuotiaalle KuPS-kasvatille siirto ulkomaille on hänen uransa toinen. Kesällä 2018 Nissilä siirtyi Belgiaan Zulte Waregemiin, josta paluu Kuopioon tapahtui kaudelle 2020. Kaiken kaikkiaan KuPS-kasvatti on edustanut kasvattiseuraansa 177 ottelussa, jossa hän on tehnyt 36 maalia ja kirjannut 36 maaliin johtanutta syöttöä.

Lisää uutisia