AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 17.1.2022

​"Oman kylän poikia" nousemassa FC Lahden riveihin – akatemiatoiminta alkaa tuoda tulosta

​"Oman kylän poikia" nousemassa FC Lahden riveihin – akatemiatoiminta alkaa tuoda tulosta

Ilir Zenelin vaatimustaso on korkealla joka pelaajan kohdalla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden riveissä on viime kausina nähty suhteellisen vähän lahtelaistaustaisia nuoria pelaajia, mutta tilanne saattaa muuttua piankin.

FC Lahden B-junioreiden joukkueesta Vilho Huovila, Colin Ndabawedje, Nikke Oksanen, Aleksi Paalanen, Samuel Pasanen ja Akseli Puukko oli mukana Veikkausliigajoukkueen harjoituksissa ja myös otteluissa ennen joulua. Osa kuusikosta on jatkanut edustusjoukkueen mukana myös tammikuussa, eikä päävalmentaja Ili Zeneli näe estettä sille, että ainakin joku tekisi Veikkausliigadebyyttinsä jo tällä kaudella.

– Se on pitkälti heidän käsissään. Jos he jatkavat tuolla tavalla, niin miksipä ei, Zeneli sanoo Etelä-Suomen Sanomille.

Zenelin mukaan se ei kuitenkaan ole itseisarvo, että joku nostetaan liigaryhmään siksi koska on nuori tai oman kylän poika.

– Vaatimus on, että he ovat valmiita sitoutumaan, antamaan parhaansa ja kehittymään. Aiemmin moni on pitänyt selvänä, että oman kylän poikana pääsee joukkueeseen, ja sitten voi ottaa jalkaa kaasulta. Se ei ole hyvä asia eikä hyvä viesti muille.

Yhdestä ikäluokasta on nyt ryöpsähtäen noussut esiin useita talentteja. Zenelin mukaan tämä ei ole lainkaan sattumaa.

– Akatemiatoiminta alkaa tuottaa tulosta. Nyt me ryhdymme poimimaan hedelmiä – tai poimimaan ja poimimaan, mutta lähtökohdat ovat tosi hyvät.

Lisää uutisia