AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 13.1.2022

Jarno Salmivuori HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtajaksi helmikuun alusta

Jarno Salmivuori HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtajaksi helmikuun alusta

Kuva: Juha Tamminen

HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtajaksi helmikuun alussa hyppäävä Jarno Salmivuori, 47, on kovan luokan vahvistus seuran riveihin.

Salmivuori on media- ja urheiluliiketoiminnan ammattilainen, jolta löytyy kokemusta myös laajasta kansainvälisestä toiminnasta. Hän on tehnyt uraa Suomen lisäksi Hong Kongissa ja Australian Sydneyssä asti. Salmivuori on suorittanut MBA-tutkinnon Western Sydney Universityssa.

HIFK:n jalkapallotoiminnan ruoriin Salmivuori siirtyy MTV Oy:stä, jossa hän vastasi urheilun kaupallisesta tuottamisesta. Työpöydällä olleisiin kokonaisuuksiin MTV:llä kuuluivat muun muassa SM-liiga, Mestis, jääkiekon MM-kilpailut, Formula 1 ja jalkapallon MM-kilpailut.

Ennen MTV:n pestiään Salmivuori oli luomassa Telialle jääkiekon SM-liigan televisiointioikeuksien ympärille rakentuvaa medialiiketoimintaa. Telialle hän puolestaan siirtyi aikoinaan Alma Medialta asiakkuusjohtajan tehtävistä.

Salmivuori muistetaan myös hyväntekeväisyyskampanja Movemberin lanseeraamisesta Suomeen. Sitäkin hän ehti luotsaamaan päätyönsä ohella kahdeksan vuoden ajan. Yhteistyö jalkapallomaailman kanssa tuli tuolloinkin tutuksi, sillä Huuhkajat olivat yksi Movemberin näkyvimpiä yhteistyökumppaneita.

HIFK Fotbollin toimitusjohtajan tehtäviin Salmivuori tarttuu epäröimättä.

– Kun on punainen IFK:n vaakunan muotoinen sydän ja tällainen työmahdollisuus avautuu, ei haasteeseen tarttumista tarvinnut pitkään pohtia, Salmivuori myhäilee.

Media- ja urheilualan konkari lupaa laittaa kaiken ammattitaitonsa ja kokemuksensa peliin, jotta IFK:n menestystarinaa päästään rakentamaan kaikilla rintamilla. Avainasioiksi hän nostaa pitkäjänteisyyden ja kestävän pohjan rakentamisen.

– IFK:n historia ja Suomen parhaat fanit ovat asioita, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta.

Uudessa tehtävässään Salmivuori pääsee aloittamaan loistavan taustatiimin tukemana täynnä intoa ja energiaa. Seuran historia ja fanit ovat voimavara, jonka eteen kokenut kehäkettu on valmis tekemään nöyrästi töitä. Ennen IFK:hon siirtymistä Salmivuori on päässyt seuraamaan aitiopaikalta urheiluseurojen arkea erittäin haastavassa toimintaympäristössä covid-aikana, mikä antaa työkaluja IFK:n toiminnan kehittämiseen.

– Olennaista on keskittyä ydinliiketoimintaan ja IFK:n vahvan brändin luomiin mahdollisuuksiin.

HIFK Fotboll AB:n nykyinen toimitusjohtaja Christoffer Perret jatkaa edelleen HIFK Soccer RF:n hallituksen puheenjohtajana.

Lisää uutisia