AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 11.1.2022

Tuore HIFK-vahvistus ei tullut vain käymään - "Olen valmis auttamaan joukkuetta useamman vuoden ajan"

Tuore HIFK-vahvistus ei tullut vain käymään - "Olen valmis auttamaan joukkuetta useamman vuoden ajan"

Kuva: Juha Tamminen

HIFK;n tuore vahvistus Sávio Roberto sanoo tulleensa Suomeen ja seuraan tähtäimellä menestyä ja pelata HIFK-paidassa mahdollisesti useita vuosia.

Vahva ja taitava brasilialainen pystyy parhaimmillaan hallitsemaan keskikenttää komeasti. Hän suojaa palloa hyvin, ja osaa monipuolisella syöttövalikoimallaan jakaa palloa joukkuetovereilleen ripeästi. Tilaa saadessaan hän ei epäröi lähteä laukomaan.

– Minulla on hyvä pallonhallinta ja hyvät syötöt. Osaan myös laukoa boksin ulkopuolelta ja kauempaa.

Sávio itse uskoo voivansa auttaa joukkuetta pärjäämään hyvin.

– Haluan auttaa joukkuetta pääsemään tavoitteisiinsa. Haluan myös itse pelata mahdollisimman paljon ja tehdä maaleja, Sávio sanoo.

Sáviolla on ollut urallaan myös vastoinkäymisiä. Ne ovat opettaneet miestä keskittymään nykyhetkeen ja tekemään siitä parhaan mahdollisen ja unohtamaan menneet.

– Haluan, että tämä kausi sujuu hyvin niin minulta kuin joukkueeltakin. Haluan voittaa ja tehdä joukkueesta paremman yhdessä muiden pelaajien kanssa. On mahtavaa päästä pian treenaamaan ja pelaamaan.

Uuteen maahan Sávio muuttaa mielellään. Ennakkoluuloja ei ole, vaan Suomesta on muodostunut hyvä kuva.

– Suomesta tiedän, että se on hyvin kehittynyt maa, jonka koulutusjärjestelmä ja terveydenhuolto ovat huippuluokkaa. Siellä asuu onnellinen kansa, ja tiedän perheeni viihtyvän hyvin Suomessa. Olen sitoutunut ja ahkera pelaaja, joten jos IFK ja fanit niin haluavat, olen valmis auttamaan joukkuetta useamman vuoden ajan.

Lisää uutisia