AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 9.1.2022

VS: Huuhkajaluotsi Martonen odottaa nuorten esiinmarssia

VS: Huuhkajaluotsi Martonen odottaa nuorten esiinmarssia

Anton Popovitch teki vaikutuksen Huuhkajien valmennusjohtoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Joulukuussa Huuhkajien pitkäaikainen ja pidetty kapteeni Tim Sparv, 34, ilmoitti päättävänsä pelaajauransa. Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmään kuuluvan Kari Martosen mukaan Sparvin lähtö jättää maajoukkueeseen "ison aukon".

- Tunnen ja tiedän Timin. Hänestä voi sanoa, että oikea henkilö on oikeasti ollut kapteenina – joukkueen johtaja, joka vie joukkuetta eteenpäin niin hyvinä kuin huonoina hetkinä, Martonen kertoo Valkeakosken Sanomille.

Sparvin lisäksi maajoukkueuransa lopettamisesta ovat syyskaudella kertoneet keskuspuolustajat Paulus Arajuuri ja Joona Toivio. Nyt kolmen kantavan pelaajan tilalle tarvitaan uusia voimia.

Tulevalta vuodelta Martonen odottaa, että alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta Huuhkajiin nousee muutamia nuoria pelaajia, jotka "tuovat uutta verta ja kilpailua". Osin uusia pelaajia on jo kasvanutkin joukkueeseen.

- Uskon, että syksyn peleissä vastuuta saaneiden pelaajien kehityskäyrä jatkuu ja että he auttavat meitä joukkueena viemään peliä eteenpäin. Kun peli kehittyy, tulokset paranevat koko ajan, Martonen huomauttaa.

- Meillä on aika kattava skouttirinki, jossa tarkkaillaan kotimaisia ja ulkomailla pelaavia pelaajia, Martonen sanoo.

Martonen kertoo tuntevansa esimerkiksi valkeakoskelaisen Anton Popovitshin henkilökohtaisesti pitkältä ajalta. Keskikenttäpelaajan siirtoa FC Hakasta Kuopion Palloseuraan (KuPS) hän pitää onnistuneena.

- Anton pelasi hyvän kauden, joka vahvisti varmaan hänen omaa tekemistään, intoaan ja haluaan kehittyä ja joka antoi maajoukkuevalmentajillekin sellaisen signaalin, että häntä kannattaa seurata", Martonen kertoo. "Sääli vain, että tammikuulle suunniteltu talvileiri peruuntui koronan takia. Hyvin todennäköisesti Antonkin olisi ollut siinä ryhmässä mukana.

Lisää uutisia