AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 7.1.2022

"Kiva olla kotona" - Obed Malolo palaa Helsinkiin ja HIFK:n riveihin

"Kiva olla kotona" - Obed Malolo palaa Helsinkiin ja HIFK:n riveihin

Obed Malolo palaa pääkaupunkiin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n joukkue vahvistuu AC Oulussa viime kaudella pelanneella Obed "Obi" Malololla. Hänen sopimuksensa kattaa kauden 2022.

Malolo pelasi ensimmäiset miesten pelinsä HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n paidassa vuonna 2013. Seuraavalla kaudella hän teki veikkausliigadebyyttinsä HJK:ssa. Sittemmin Malolo on pelannut SJK:ssa, RoPS:ssa ja AC Oulussa. Nyt on edessä paluu pääkaupunkiin.

24-vuotias vasenjalkainen keskikenttäpelaaja tuo IFK:lle kovaa taisteluasennetta. Malololla on tilillään Veikkausliigan mestaruus ja Suomen Cupin mestaruus vuodelta 2014. Lisäksi hän on pelannut maaotteluita U15-U21 ikäluokissa.

IFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström sanoo, että Malolo on nuori pelaaja, jolle annetaan mahdollisuus näyttää, mihin osaaminen riittää veikkausliigatasolla. Lönnström toivoo sen riittävän hyvin.

Taustalla ovat vuodet Seinäjoella, Rovaniemellä ja Oulussa. Pääkaupunkiin mies palaa hyvällä mielellä.

– Tuntuu tosi hyvältä palata ja päästä pelaamaan korkealla tasolla. Toivottavasti tulee hyvä kausi, odotan innolla. Kiva olla kotona.

Henkilökohtaiset tavoitteet Malololla ovat kunnianhimoiset, kuten pitääkin.

– Tästä tulee toivottavasti minulle se todellinen läpimurtokausi, joka luo lopulta pohjan uralle ulkomailla. Aion tehdä töitä kovalla asenteella ja pelata aina loppuun asti.

Viimeksi pääkaupungissa pelatessaan Malololla oli yllään erivärinen paita. Se on kuitenkin nyt mennyttä.

– En gång, alltid, mies toteaa ja hymyilee.

Lisää uutisia