AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 2.1.2022

Strandvall pitää Liigacupia hyvänä valmistautumisena kauteen

Strandvall pitää Liigacupia hyvänä valmistautumisena kauteen

Sebastian Strandvall pitää Liigacupia VPS:lle hyödyllisenä. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacup tekee paluun kilpailukartalle tänä vuonna Suomen Cupiin tulleen muutoksen vuoksi. VPS:n Sebastian Strandvall pitää Liigacupia tärkeänä valmistautumisena kohti tulevaa Veikkausliigakautta.

VPS juhli viime kauden päätteeksi Ykkösen voittoa ja nousua Veikkausliigaan. Etenkin syksyllä joukkueen peli kulki mallikkaasti ja Strandvall uskoo joukkueen nojaavaan samoihin periaatteisiin myös ensi kaudella.

- Pelillisesti on varmaan paljon samaa, mutta tietenkin se riippuu sitten myös hankinnoista, jotka saattavat muuttaa hieman pelityyliä. Sitä joutuu sopeutumaan pelaajien mukaan, mutta yksi meidän vahvuus oli viime kaudella, että löysimme pelaajille sopivat roolit, Strandvall arvioi.

VPS pääsee ottamaan tuntumaa liigavauhdista ja tulevassa Liigacupissa. Hän pitää sitä VPS:lle tärkeänä.

- Toivon mukaan tulisi mahdollisimman laadukkaita ja kovatempoisia pelejä. Pelaajat ovat pelanneet lähinnä Ykkösessä ja meillä on riittävästi taitoa ja ominaisuuksia, mutta parempaan tempoon totutteleminen vie aikaa.

- Talven pelit eivät ikinä ole yhtä laadukkaita kuin kesällä. Sarjapeleihin tulee jostain aina yksi vaihde lisää. Toivottavasti Liigacup toimisi meille hyvänä valmistautumisena ja saisimme hyviä pelejä. Sitä kautta ajatukset saadaan nopeammiksi ja päätökset pitää tehdä nopeammin. Kaikki on liigatasolla vähän nopeampaa ja virheistä rokotetaan pahemmin. Ne pelit ovat meille tarpeellisia, että totutellaan siihen mitä liiga vaatii, Strandvall mietiskelee.

Lisää uutisia