AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 28.12.2021

Strandvall tiedostaa nousijajoukkueen haasteet – ”Ensimmäinen vuosi on varmasti se vaikein”

Strandvall tiedostaa nousijajoukkueen haasteet – ”Ensimmäinen vuosi on varmasti se vaikein”

Sebastian Strandvall saattaa rikkoa ensi kaudella 300 pelatun Veikkausliigaottelun rajan. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS nähdään jälleen ensi kaudella Veikkausliigassa vaasalaisjoukkueen voitettua Ykkösen viime kauden päätteeksi. VPS:n kokenein pelaaja Sebastian Strandvall luottaa joukkueeseensa, mutta tiedostaa samalla ensi kauden haasteellisuuden.

Strandvall on urallaan pelannut 286 ottelua Veikkausliigassa ja joukkueesta löytyy myös useilta muilta liigakokemusta. Nousijajoukkueelle tietoisuus Veikkausliigan tasosta on tärkeä menestystä ajatellen.

- Toivon, että liigakokemus näkyy. Ei vain pelaajissa, mutta myös koko organisaatiossa. Olemme pyrkineet säilyttämään urheilun ympärillä kaiken mahdollisimman ammattimaisena eikä päivittäisistä asioista ole tingitty mistään, Strandvall valottaa.

Nousijajoukkueilla on ollut viime vuosien aikana haastavaa. Viime kaudella AC Oulu onnistui säilyttämään paikkansa ja toissa kaudella FC Haka. Strandvall tiedostaa, että joukkuetta pitää vielä vahvistaa ensi kautta silmällä pitäen.

- Meidän pitää hankkia vielä hyviä pelaajia ja se merkitsee, että pitää pystyä satsaamaan. Muuten voi käydä vaikeaksi. Kyllä siihen onnistumista vaaditaan, mutta ensimmäinen vuosi on varmasti se vaikein.

VPS aloitti kauteen valmistautumisen harjoittelemalla joulukuussa. Joulukuun jakso oli fyysispainotteinen, joka valmistaa tammikuussa alkavaan harjoitusjaksoon.

- Meillä oli hyvä treenijakso joulukuussa. Siinä oli aika tiivis ydinryhmä, jota täydennettiin akatemiapelaajilla. Se oli hyvin tärkeä jakso ja saimme rakennettua hyvän pohjan tammikuulle. Preseason on niin pitkä, että kyllä kaikki ehtivät päästä kuntoon. Tärkeintä oli pysyä kunnossa ja olemme sitten valmiina heti treenaamaan, kun palaamme harjoituksiin.

Lisää uutisia