AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 26.12.2021

Nousu merkitsi Strandvallille paljon – ”Erittäin motivoivaa päästä pelaamaan omalle tasolle”

Nousu merkitsi Strandvallille paljon – ”Erittäin motivoivaa päästä pelaamaan omalle tasolle”

Sebastian Strandvall pääsee näyttämään taitojaan taas Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS palasi viime kauden päätteeksi Veikkausliigaan kahden Ykkösessä vietetyn vuoden jälkeen. Yksi vaasalaisen jalkapallon ikoneista, Sebastian Strandvall iloitsee paluusta pääsarjaan.

Strandvallilla alkaa ensi kaudella kymmenes kausi VPS-paidassa. Hän myöntää, että paluu Veikkausliigaan oli hänelle iso asia.

- Nousu merkitsi tosi paljon. Heti kun putosimme, niin ajattelin ettei se jää siihen, ja halusin pelata Veikkausliigassa. Olin motivoitunut koko sen ajan ja se oli fokuksena mielessä. Siinä kävi vähän mielessä lähtisikö muualle, vai uskaltaako jäädä Vepsuun. Jälkikäteen ajateltuna oli siistiä nousta Vepsun kanssa, kun olin sitä myös pudottamassa. Ajattelen sen niin, että erittäin motivoivaa päästä pelaamaan ikään kuin omalle tasolle. Varmasti ihmiset ovat taidoistani montaa mieltä, mutta mielestäni kuulun VPS:n kanssa liigaan, Strandvall naurahtaa.

Ensimmäisenä Ykkösen kautenaan VPS jäi sarjassa kuudenneksi, mutta viime kauden vahvan syysvireen turvin joukkue juhli Ykkösen voittoa ja nousua. Strandvallin mukaan Ykkösessä etenkin maltti oli valttia.

- En tiedä yllättikö Ykkösessä mikään, mutta varsinkin ensimmäinen vuosi oli opettavainen. Se ei mennyt tuloksellisesti hyvin, mutta sen jälkeen tiesin miten Ykkösessä voitetaan pelejä ja pärjätään. Esimerkiksi Ykkösessä ei ole tarvetta yrittää prässätä korkealta, vaan on parempi puolustaa tiiviisti keski- tai matalassa blokissa. Korkea prässi antaa suuremman mahdollisuuden sattumaan ja pallo saattaa pomppia vastustajalle ja he pääsevät maalintekoon. Siinä oppi malttia ja luotti, että ne paikat tulevat kyllä josta pääsemme rokottomaan.

- Kyllä taso oli se mitä olin kuvitellut. Ykkönen on yleislaadultaan joitain asteita Veikkausliigaa heikompi, mutta sieltä löytyy myös hyviä yksilöitä ja joukkueita, jotka pelaavat hyvää futista. Ykkönen on hyvä sarja, Strandvall jatkaa.

VPS pystyi katkaisemaan Ykkösen jaksonsa kahteen kauteen. Strandvallin mukaan tekemisen laadusta ei karsittu.

- Itsestäni on tuntunut, että koko ajan teen töitä liigatasolla enkä ole tinkinyt siitä yhteen. Koko ajan ollut sellainen draivi, että pelaan vielä huipulla. Se on erittäin iso juttu. En halunnut lopettaa Ykkösessä, ja nyt pääsen pelaamaan taas liigaan. Nyt mennään vuosi kerrallaan, Strandvall paljastaa.

Lisää uutisia