AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 18.12.2021

​Jalkapallonurmi ja päätykatsomo – Turussa odotetaan päätöksiä Veritas Stadionin osalta maanantaina

​Jalkapallonurmi ja päätykatsomo – Turussa odotetaan päätöksiä Veritas Stadionin osalta maanantaina

Uusi katsomo nousisi tulostaulun puoleiseen päätyyn. (Kuva: Juha Tamminen)

Turun kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina ja esityslistalla on niin Veritas Stadionin kentän uusiminen kuin päätykatsomon rakentaminenkin.

Turun kaupungin infran suunnittelupäällikkö Kari Linnakoski esittää kentän vaihtamista jalkapallonurmeksi.

- Kentän nurmipinta on käyttöikänsä päässä ja se tulisi uusia siirtonurmipinnalla vuonna 2022. Nykyisen luonnonnurmikentän käyttötuntimäärä on noin 100 tuntia vuodessa ja sitä voidaan käyttää maksimissaan noin neljänkymmenen pelipäivän tai tapahtumapäivän ajan vuosittain, Linnakoski kirjoittaa kaupunginhallituksen esityslistassa.

- Veikkausliigan ensimmäiset pelit pelataan aina huhtikuun alussa ja viimeiset pelit loka-marraskuun vaihteessa. Käytännössä kauden ensimmäiset pelit pelataan aina vieraspeleinä, koska kenttä ei ehdi pelikuntoon 1. kierroksen peleihin. Ensimmäisen kotipelin pelaamiseen liittyy joka vuosi epävarmuutta, jolloin huonoimmillaan peli joudutaan pelaamaan varakentällä, joka tarkoittaa kotipelin pelaamista jollakin muulla paikkakunnalla.

Linnakosken mukaan tavoitteeksi on asetettu, että kentän uusiminen aloitettaisiin marraskuussa 2022 kentän maatöillä ja kenttä viimeisteltäisiin käyttökuntoon huhti-toukokuussa 2023.

Veritas Stadionin päätykatsomon rakentamiseen ohjattiin alun perin UEFA:n Hat Trick -tukea 892 000 euroa ja kaupunki päätti oman rahoitusosuutensa katoksi 200 000 euroa. Kokonaiskustannusarvio hankkeelle on kilpailutuksen perusteella 1,35 miljoonaa euroa ja kaupunginhallitukselle esitetään kaupungin rahoitusosuuden nostamista 458 000 euroon, mikä mahdollistaisi hankkeen toteuttamisen.

Uuden päätykatsomon kapasiteetti olisi suunnitelmien mukaan 800-1000 katsojaa.

Lisää uutisia