AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 10.12.2021

Hakan konkarit palasivat harjoituksiin hyvillä mielin – ”Oli pitkältä tuntunut loma”

Hakan konkarit palasivat harjoituksiin hyvillä mielin – ”Oli pitkältä tuntunut loma”

Mika Hilander palasi innolla taas harjoituksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka päätti lomansa maanantaina ja pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa perjantaina kohdatessaan FC Lahden. Hakan konkariosastoon kuuluvat Mika Hilander ja Henri Malundama ovat vetäneet taas innolla nappikset jalkaan pienen tauon jälkeen.

Paluu harjoituksiin lämmitti Hakan kokeneimman pelaajan Hilanderin mieltä.

- Oli pitkältä tuntunut loma, niin oli kiva tulla treeneihin. Uusi valmentaja on tuonut vähän uusia juttuja. Tässä tutustaan uusiin pelaajiinkin, Hilander mietti viitaten apuvalmentaja Ossi Virran rooliin.

Virta onkin ehtinyt jo tuoda oman kädenjälkensä tekemiseen.

- Varmaan jotain pallonhallintajuttuja, mutta en minä niistä mitään ymmärrä. Olen vähän kuunnellut tuossa sivussa, Hilander heitti kieli poskella Hakan sivujen mukaan.

Valkeakosken Palloiluhallin lämpömittari näytti torstaina yhdeksää astetta, mutta vilpoisa keli ei pelaajia haittaa.

- Kun juostaan ja liikutaan, niin ei ole kylmä. Ainahan se on kiva palata treeneihin. Maaliskuussa on sitten sellainen fiilis, etteikö tämä preseason koskaan lopu, mutta nyt on vielä virtaa täynnä.

Malundama on kauteen lähdettäessä Hakaa pisimpään edustanut pelaaja eikä virne ole vuosien varrella miehen kasvoilta kadonnut.

- Tuntuu aika jännältä olla Hakaa pisimpään edustanut. Silloin kun tulin 2016 en olisi uskonu, että näin pitkään olisin ja olisin nyt pisimpään ollut. Aika yllättävää, mutta yritetään omalla kokemuksella auttaa nuorempia pelaajia ja näyttää esimerkkiä, "Mamba" pohti.

Myös Malundaman osalta paluu harjoituksiin on sujunut hyvin.

- Vähän pallo vielä pomppii jaloissa, mutta kyllä parin viikon sisään se tatsi taas tulee.

Haka pääsee heti tositoimiin perjantaina kohtaamalla harjoitusottelussa FC Lahden. Malundama odottaa jo harjoituskauden ensimmäistä peliä.

- Pelaaminen on aina kivaa ja on kiva, että pääsee melkein heti pelaamaan. Täällä on pari pelaajaa testissä ja ihan varmasti tulevat hyviä näyttöjä antamaan.

Lisää uutisia