AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 8.12.2021

"Pitkän ja hienon kauden viimeinen puristus" - HJK kohtaa LASK:n torstaina

"Pitkän ja hienon kauden viimeinen puristus" - HJK kohtaa LASK:n torstaina

HJK päättää pitkän kautensa LASKin vieraana. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK pelaa Konferenssiliigan viimeisen ottelunsa torstaina, kun lohkovaihe saadaan päätökseen vierasottelulla LASKia vastaan.

Konferenssiliigan ensimmäisellä kierroksella Helsingissä HJK joutui taipumaan LASKille 0-2. Itävaltalaisten ainoa kupru lohkossa on ollut 1-1 tasapeli Maccabin vieraana, muissa otteluissa joukkueen oma verkko on säilynyt koskemattomana. HJK on voittanut Alashkertin ja hävinnyt Maccabille kahdesti. Urakkansa päättävän Klubin saldo vuoden euro-otteluissa ennen LASK-ottelua on viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota.

Torstain ottelu pelataan – kuten LASKin aiemmatkin euro-ottelut – Linziä puolta pienemmässä Klagenfurtissa. LASKin kotistadion ei täytä UEFA:n määräyksiä joten joukkue on joutunut pelaamaan kaikki kotiottelunsa evakossa.

Wörthersee Stadion toimi yhtenä vuoden 2008 EM-kisojen näyttämöistä. 30 000 katsojan kapasiteetti jää kokonaan käyttämättä sillä Itävallassa COVID-19-tartuntojen määrä on niin korkea, että koko maa siirtyi pari viikkoa sitten sulkutilaan. Lockdown on voimassa vähintään 12.12. saakka.

31-kertaisen Suomen mestarin pelituntuma joulukuun ainoan ottelun alla on varsin vähäinen, mutta se saa lähteä vuoden viimeiseen otteluunsa tunteikas voitto pohjalla. Alashkert voitettiin kaksi viikkoa sitten Bolt Arenalla Atom Tanakan maalilla 1-0, ja se ratkaisi myös lohkon loppusijoitukset. Klubi tulee olemaan lohkossa kolmas LASKin ja Maccabi Tel Avivin jatkaessa seuraavalle tasolle. Alashkert jää lohkossa jumboksi.

– Tämä on pitkän ja hienon kauden viimeinen puristus, jonka jälkeen jäädään ansaitulle lomalle. Ei valitettavasti saatu viime viikolle harjoituspeliä, mutta tehtiin se mitä pystyyttiin talvisissa olosuhteissa, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n kosketus itävaltalaisseuroihin on helposti laskettavissa yhden käden sormilla. Kaudella 2014/15 Klubi pudotti Rapid Wienin UEFA Europa Leaguen pudotuspeleissä yhteismaalein 5-4. Paremmuuden ratkaisseessa vierasottelussa Klubi kärsi alussa hätää joutuen päästämään alle vartissa kaksi maalia, mutta taisteli itsensä 0-2 tappiosasemasta 3-2 johtoon Macoumba Kandjin, Nikolai Alhon ja Demba Savagen maaleilla. 3-3 tasuri tiesi HJK:n etenemistä ensimmäistä kertaa liigan lohkovaiheeseen.

– LASK on joukkue joka pystyy pitämään korkeaa intensiteettiä pelissä. He ovat hyvin aggressiivia ilman palloa ja pallon kanssa. Kotipelissä meillä meni liian pitkään sopeutua siihen, mutta toisella jaksolla paransimme ja olisimme laadukkaammalla viimeisellä syötöllä ja viimeistelyllä voineet siitä saada pisteen ennen viimeisen minuutin ratkaisumaalia, kuvailee Koskela tämän kertaista vastustajaa.

Keskikenttäpelaaja Jair Silva jää pois ottelusta henkilökohtaisista syistä. Loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi HJK:n kokoonpanosta puuttuvat Janne Saksela, Tim Sparv, Sebastian Dahlström ja Casper Terho.

Ottelu torstaina alkaa kello 19.45 Suomen aikaa.

Lähde: HJK:n uutiskirje
Lisää uutisia