AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.49 // 7.12.2021

"Kannaltani paras mahdollinen ratkaisu" - Joonas Lepistö sopimukseen Interin kanssa

"Kannaltani paras mahdollinen ratkaisu" - Joonas Lepistö sopimukseen Interin kanssa

Joonas Lepistö vaihtaa sinimustiin väreihin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on solminut pelaajasopimuksen 23-vuotiaan Joonas Lepistön kanssa. Nuoren hyökkääjän sopimus sinimustien kanssa kattaa kaudet 2022 ja 2023.

Lepistö saapuu Turkuun SJK:n organisaatiosta, jossa hän on tehnyt tähänastisen uransa jalkapalloilijana. Hän kuului seinäjokisten liigamiehistöön kaksi edellistä kautta, joiden aikana hän iski kuusi maalia liigassa ja viisi Suomen Cupissa. Ennen nousuaan liigapelaajaksi Lepistö voitti SJK:n akatemiajoukkueessa Kakkosen maalipörssin 23 osumallaan kaudella 2019.

– Pelityyliltäni olen ollut enimmäkseen ns. fox in the box -tyylinen maalintekijä, mutta olen kykeneväinen paljon monipuolisempaankin pelityyliin. Koen olevani pituudesta huolimatta liikkuva pelaaja, joka kykenee murtaviin juoksuihin. Pituuteni on myös eduksi pääpelissä, ja olenkin tehnyt jo pari maalia liigassa sen avulla, 190-senttinen Lepistö avaa.

Hyökkääjä kertoo, että sopimus turkulaisseuran kanssa on nyt juuri sitä, mitä hän tarvitsee.

– Koen, että kahden vuoden sopimus Interiin on minun uran kannaltani paras mahdollinen ratkaisu, koska pääsen harjoittelemaan ja pelaamaan hyvään ympäristöön. Seuralla on korkeat tavoitteet ja se on menestynyt hyvin viime vuosina, Lepistö pohtii siirtoaan.

Hän on valmis vakuuttamaan päävalmentaja Miguel Graun ja toivoo saavansa sitä kautta isoa roolia.

– Tavoitteenani on nousta selkeäksi avauskokoonpanon pelaajaksi ja auttaa joukkuetta maaleillani. Haluan kehittyä pelillisesti, jotta voin auttaa joukkuetta monipuolisesti. Europelit ovat myös hyvä lisä ensi kauteen ja niissä eteneminen olisi tärkeää. Myös sijoittuminen liigassa uudestaan europaikoille toisi hyvää jatkuvuutta seuralle, joten se on myös tavoite, Lepistö toteaa.

"Lepa" uskoo sopeutuvansa uuteen ympäristöön nopealla aikataululla.

– Koen, että minun on helppo tulla Interiin ja Turkuun. Täällä on muutamia tuttuja naamoja seurassa ja minulla on myös kaupungissa sukulaisia, joten sopeutumisen pitäisi olla helppoa. Toivottavasti voin tarjota kannattajille paljon ilon hetkiä, Lepistö sanoo.

Lisää uutisia