AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 2.12.2021

Walter Viitala sopimukseen Interin kanssa - "Hieno mahdollisuus nousta taas omalle tasolle"

Walter Viitala sopimukseen Interin kanssa - "Hieno mahdollisuus nousta taas omalle tasolle"

"Waden" ura jatkuu Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen Walter Viitalan kanssa. Tammikuussa 30 vuotta täyttävän maalivahdin sopimus kattaa turkulaisten kanssa kaudet 2022 ja 2023.

Viitala on monissa liemissä keitetty maalivahti sekä kotimaan että ulkomaan kentillä. Miehen tähänastisen uran kruununa voi pitää kautta 2016, jolloin hän torjui IFK Mariehamnin mestaruuteen. Viitala valittiin tuolloin sarjan parhaaksi maalivahdiksi, kun hän torjui ällistyttävät 18 nollapeliä.

Pituudeltaan 190-senttiselle maalivahdille on tullut ulkomailla tutuiksi Tanskan, Ruotsin ja Norjan sarjat. Kaksi edellistä kautta hän pelasi SJK:n paidassa. Sinimustat saa riveihinsä nälkäisen ja huippumotivoituneen maalivahdin.

– Viime kausi jätti paljon hampaankoloon. Luvassa oli iso rooli SJK:ssa, mutta loukkaantuminen keväällä juuri Interiä vastaan vesitti käytännössä koko kauden.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta. Mieli on kirkas ja tavoitteet korkealla. Hieno mahdollisuus päästä nousemaan taas omalle tasolle, Viitala tunnelmoi.

Viitala mainitsee, mitä kaikkea hänen tavoitteensa sisältävät.

– Haluan auttaa joukkuetta menestymään, rakentamaan vieläkin ammattimaisempaa arkea ja edetä uralla.

Inter pystyy tarjoamaan juuri sellaisen ympäristön, missä maalivahti voi edellä mainittuja asioita saavuttaa.

– Ehdottomasti seurakulttuuri ja mahdollisuus vielä edetä uralla olivat isoimpia syitä, miksi valitsin juuri Interin, Viitala kertoo.

Viitalan tulon myötä joukkue saa roiman annoksen tärkeitä elementtejä puolustuspelaamiseen ja ammattimaiseen arkeen.

– Vahvuuksiini kuuluu johtaminen ja puolustuksen organisointi. Koitan pystyä nostamaan joukkuekavereiden tason mahdollisimman korkealle. 1 vs 1 -taidotkaan eivät ole päässeet unohtumaan. Vaadin itseltä ja joukkuekavereiltani paljon, veskari toteaa.

Lisää uutisia