AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 28.11.2021

​Liigacup edessä 21. kerran – HJK:lla eniten mestaruuksia

​Liigacup edessä 21. kerran – HJK:lla eniten mestaruuksia

HJK juhlii Liigacupin voittoa kaudella 1998. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacup tekee paluun kilpailukalenteriin kaudelle 2022. Kilpailun historia on varsin monipolvinen.

Ensimmäistä kertaa Liigacup pelattiin kaudella 1994, jolloin voitto ratkottiin vasta Veikkausliigakauden jälkeen. Finaalit osuivat seuraavinakin vuosina keskelle Veikkausliigakautta, kunnes kaudesta 1999 eteenpäin vakiintui Liigacupin pelaaminen pääsääntöisesti kokonaisuudessaan ennen Veikkausliigakauden alkua.

Kausina 2001-03 Liigacupia ei pelattu lainkaan, mutta paluu tapahtui kaudelle 2004. Liigacupia pelattiin lohkovaiheessa myös turnausmuotoisena ja lohkojen koko ja pelitapa ovat vaihdelleet vuosien saatossa paljon.

Viimeisin Liigacup pelattiin kaudella 2016 ja tuolloin kahden kuuden joukkueen lohkojen voittajat kohtasivat suoraan finaalissa, jossa FC Lahti voitti SJK:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Suomen Cupin uudistuksen myötä Liigacupin pelaaminen lopetettiin kauden 2016 jälkeen, kunnes paluu on nyt edessä kaudella 2022.

Liigacupin mestaruudet:

5 HJK
3 FC Lahti
2 AC Allianssi, FC Honka, VPS
1 FC Haka, FC Inter, KuPS, SJK, TamU, TPS

Lisää uutisia