AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.47 // 26.11.2021

"Parannettiin toiselle puoliajalle" - Toni Koskela tyytyväinen voittoon

"Parannettiin toiselle puoliajalle" - Toni Koskela tyytyväinen voittoon

Toni Koskela oli tyytyväinen pelin paranemiseen ottelun edetessä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK sinetöi lohkonsa kolmannen sijan Konferenssiliigassa torstaisella 1-0-kotivoitolla Alashkertista.

HJK:n pelaamisessa näkyi pitkä pelaamattomuus, joka paistoi erityisesti syöttöjen ja kosketuksien laadussa. HJK oli enemmän pallossa mutta Alashkertilla ehkä hieman vaarallisemmat maalipaikat. 0-0 tauolla oli kuitenkin tilanteisiin nähden oikea puoliaikatulos.

– Ekalla puoliajalla oltiin vähän malttamattomia pallon liikuttamisen suhteen. Yritettiin liian nopeasti edetä yhtä kaistaa ja menetettiin palloja. Pelin virta oli mitä oli, mutta tokalla parannettiin ja maali oli hyvä esimerkki siitä, että maltettiin riittävästi liikuttaa palloa puolelta toiselle, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela mietti.

HJK siirtyi johtoon heti tauon jälkeen ja piti 1-0-lukemista kiinni loppuun saakka.

– Alashkert puolusti paremmin kuin mitä ovat tehneet monessa muussa matsissa. Olivat kärsivällisempiä ja pystyivät tukkimaan keskustaa paremmin ja linjakin toimi aavistuksen paremmin.

- Ottelun lopussa saimme aika monta tosi isoa tilaa päästä hyökkäämään. Joitakin huonoja valintoja – oltiin paitsiossa ja muuta – ei päästy niistä ratkaisemaan. Toisaalta vastustajalla ei ollut paikkoja tasoittaa.

Koskela nosti esiin kuinka tärkeä oli myös ottelusta saatu kolme pistettä, jolla HJK varmisti paikkansa ensi kauden UEFA Champions Leaguen karsinnoissa sijoitettujen joukkueiden joukkoon.

– Sehän ei vielä takaa mitään, mutta mahdollisuus sille, että vastustaja ei tule mistään Euroopan isoimmista jalkapallomaista on isompi, Koskela totesi.


Lisää uutisia