AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2021

"Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen" - Daniel O'Shaughnessy suuntaa nyt Karlsruheen

"Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen" - Daniel O'Shaughnessy suuntaa nyt Karlsruheen

Daniel O'Shaughnessy hyvästeli HJK:n. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:n kapteeni Daniel O'Shaughnessy pelasi tällä erää viimeisen ottelunsa HJK:n paidassa torstaina.

O'Shaughnessy teki elokuussa sopimuksen Karlsruher SC:n kanssa ja jatkaa uraansa Saksan 2. Bundesliigassa.

– Neljä menestyksekästä vuotta on nyt takana siitä, kun 2018 palasin HJK:hon hakemaan uutta nostetta, kertoi Daniel haastattelussa UEFA Europa Conference Leaguen lohkovaiheen viimeistä kotiottelua edeltävänä päivänä.

– Oma urani on ollut koko ajan nousujohteinen. Nyt koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen ja lähtemään kokeilemaan siipiäni ulkomaille.

Riihimäkeläinen Daniel O'Shaughnessy, 27, aloitti jalkapalloilun nelivuotiaana Riihimäen Nappulaseurassa, josta hän siirtyi Hongan junioreihin 2003. Vuonna 2008 hän tuli HJK:n junioreihin ja pelasi jo 2011 HJK Klubi 04:ssä. Vuonna 2012 hän siirtyi ulkomaille FC Metzin akatemiaan.

Ranskasta Daniel O'Shaughnessy jatkoi Englantiin 2014 aluksi Brentfordiin, jona aikana hän oli myös lainalla Tanskassa FC Midtjyllandissa. Vuodet 2016–2018 Daniel edusti Cheltenham Town FC:tä, josta hän palasi 2018 Klubiin. HJK:ssa hän nousi kapteeniksi kaudeksi 2021.

Suomen maajoukkueita Daniel O'Shaughnessy on edustanut U15-ikäluokasta lähtien. Debyytin A-maajoukkueessa hän teki 10.1.2016 Ruotsia vastaan, ja paikan Markku Kanervan Huuhkajissa hän vakiinnutti karsinoissa, joissa Suomi varmisti ensimmäisen paikkansa EM-lopputurnauksessa. Daniel oli ainoa Veikkausliigan pelaaja kesällä 2021 EM-kisoihin valitussa joukkueessa ja pelasi täydet minuutit.

Lähde: HJK:n uutiskirje
Lisää uutisia