AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 26.11.2021

Inter vahvisti maalivahtiosastoaan - Matias Riikonen sopimukseen

Inter vahvisti maalivahtiosastoaan - Matias Riikonen sopimukseen

Matias Riikosella on Veikkausliigakokemusta Ilveksestä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen maalivahti Matias Riikosen kanssa. Lupaavan 19-vuotiaan pelaajan sopimus kattaa turkulaisseurassa kaudet 2022 ja 2023.

Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen avaa, minkälaisen pelaajan Inter sai.

– Taitava maalivahti, joka on nuoresta iästä huolimatta kokenut pelaajana paljon. Vahvuudet erityisesti jalalla pelaaminen ja pelinavaaminen, Meriläinen kommentoi.

Meriläisen mainitsemaa kokemusta Riikoselta löytyy liigapeleistä Tampereen Ilveksen paidassa. Lisäksi Riikonen vietti hiljattain yhdeksän kuukauden lainajakson FC Kööpenhaminan organisaatiossa, josta hän palasi Tampereelle viime heinäkuussa. Pohjoismaiden suurseuran riveissä Riikonen saavutti Tanskan alle 19-vuotiaiden mestaruussarjassa pronssia.

Tämän lisäksi Riikonen on pelannut ison määrän pelejä kotoisessa Kakkosessa Ilveksen reservijoukkueessa sekä MyPassa. Meriläinen uskoo, että Riikonen omaa potentiaalia vielä vaikka mihin.

– Hän on ehdottomasti ikäluokkansa parhaimmistoa Suomessa. Olen scoutannut Matiaksen ensimmäisen kerran jo vuosia sitten Ystävyyskaupunkiturnauksesta. Tämän jälkeen olen seurannut tarkkaan hänen kehitystään ja edesottamuksiaan.

– Matias on vielä nuori maalivahti. Laadukas arki vie häntä varmasti eteenpäin. Meidän täytyy seurana pystyä tukemaan hänen ja muiden vastaavassa iässä olevien pelaajien kehittymistä. Kun onnistumme tässä, niin lyhyessäkin ajassa voi tapahtua paljon kehitystä, Meriläinen puntaroi.

Urheilutoimenjohtaja uskoo, että Riikosen kanssa luvassa on hedelmällistä yhteistyötä.

– Me haluamme kehittää pelaajia Veikkausliigaan ja kansainvälisille kentille. Matiaksella on jo kokemusta sieltä. Nuoresta iästä huolimatta uskon, että hän pystyy omalla esimerkillä nostamaan meidän tasoa ylöspäin jokapäiväisessä toiminnassa, Meriläinen painottaa.

Lisää uutisia