AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 24.11.2021

"Tämä on kiva paikka olla ja pelata" - Matej Hradecky palaa SJK-paitaan

"Tämä on kiva paikka olla ja pelata" - Matej Hradecky palaa SJK-paitaan

Matej Hradecky pelasi viimeksi SJK:ssa kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

Matej Hradecky palaa Seinäjoen Jalkapallokerhoon vietettyään viime kauden HIFK:ssa.

26-vuotias Hradecky on totuttu näkemään keskikentällä, mutta viime kauden aikana hän pelasi suurimmaksi osaksi topparina. Nyt tehty sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Matej Hradecky on Runosmäessä lapsuutensa viettänyt Turun Palloseuran kasvatti. TPS:stä hän siirtyi SJK:hon kauden 2015 jälkeen. Hän oli mukana voittamassa Suomen Cupia sekä Veikkausliigan pronssimitaleita kaudella 2016, mutta ikävä loukkaantuminen laittoi kevättalvella 2017 jarrua hänen uransa etenemiselle parin vuoden ajaksi. Kaudeksi 2019 hän siirtyi takaisin TPS:ään. Talvella 2020 Hradecky palasi Seinäjoelle, mutta jatkoi pelejään kauden 2021 ajan Helsingin IFK.ssa. Jokin vetää miestä kuitenkin lakeuksille.

– Minulla on aina ollut sellainen fiilis, että tämä on kiva paikka olla ja kiva paikka pelata. Tavallaan olen viettänyt täällä jo niin paljon aikaa että tuntuu kuin tulisi… todella tuttuun paikkaan, jonne on helppo tulla. Ihmiset ovat mukavia täällä, ja se on itselleni tärkeä asia, sanoo Hradecky.

Viime kauden joukkueista HIFK voidaan varmasti lukea onnistujien joukkoon. Uudella pelipaikalla uudessa joukkueessa kulunut kausi oli myös henkilökohtaisesta näkökulmasta Matej'n mukaan onnistunut kokemus.

– Oli tärkeää että sain toisen ehjän kauden kaikkien niiden loukkaantumisten jälkeen. Pelasin myös paljon ihan uudella pelipaikalla, ja voi olla että sitä on tiedossa tulevallakin kaudella. Katsotaan mitä valmentaja sanoo. Opin tykkäämään myös topparin pelipaikasta, kertoo Hradecky.

Hradecky on tehnyt SJK-paidassa seitsemän maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Yksi ehkä ikimuistoisimmista maaleista lienee OmaSp Stadionin historian toinen SJK-maali, jonka Hradecky teki HJK:n verkkoon avausottelussa 18.6.2016. Tuo ottelu päättyi tappioon, mutta oli silti varmasti monelle kannattajalle ikimuistoinen tapahtuma. Ikimuistoisia hetkiä SJK:n matkassa on taatusti luvassa lisää tulevaisuudessa.

– Kolmas kerta toden sanoo, ja nyt voitetaan se mestaruus, vinkkaa Hradecky lopuksi hymyssä suin.

Lisää uutisia