AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 22.11.2021

Hongan joukkueen rakentaminen hyvällä mallilla

Hongan joukkueen rakentaminen hyvällä mallilla

Honka sijoittui viime kaudella yhdeksänneksi. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Honka kertoi maanantaina päävalmentaja Vesa Vasaran sopimuksen jatkumisesta.

Samalla seura tiedotti, että joukkueen osalta kauden 2022 valmistelut ovat hyvällä mallilla. Pelaajasopimuksia on marraskuun puolessa välissä vanhojen pelaajien osalta kuusitoista, jonka lisäksi neljän uuden pelaajan kanssa on jo olemassa julkaisua vaille valmiit sopimukset.

– Joukkueen rakentaminen on tulevalle kaudelle hieman erilaisella mallilla. Sanoimme haikeat kiitokset muutamalle todella pitkään seuraa edustaneelle pelaajalle. Samalla saimme kuitenkin iloita siitä, että monet haluamamme pelaajat, niin nuoret kuin hieman kokeneemmatkin haluavat jatkaa meillä ja moni vielä jopa pidentää olemassa olevaa sopimustaan. Otso Koskinen, Rui Modesto ja Jerry Voutilainen näistä ehkä parhaimpina esimerkkeinä, Hongan manageri Hexi Arteva toteaa seuran sivuilla.

Uusista pelaajista tiedotetaan sitä mukaa kun sopimuksia syntyy ja pelaajien edelliset seurasitoumukset sen mahdollistavat. Pelipaikoiltaan uusia pelaajia etsitään ja kiinnitetään ensisijaisesti keskiakselille, eli maaliin, puolustuksen keskelle, keskikentälle ja hyökkäykseen. Vallitsevasta markkinatilanteesta ja siitä tosiasiasta johtuen, että Suomen Cupin uudistuksen myötä viralliset ja tavoitteelliset ottelut alkavat vasta maaliskuun lopulla, uusien pelaajien etsimiseen ja arviointiin on nyt normaalia enemmän aikaa.

– Tiedämme minne tarvitsemme lisää laatua ja määrää. Se kävi jo päättyneellä kaudella hyvin selväksi. Tämän eteen tulemme tekemään paljon töitä. Petrin ja Vesan kanssa olemme varmoja, että tässä myös onnistumme. Pitää vaan malttaa ja iskeä sitten kiinni, kun riittävä varmuus ja ymmärrys pelaajasta on olemassa, Arteva sanoo.

Hongan joukkueet harjoittelevat tiiviisti vielä marraskuun ja siirtyvät sen jälkeen ansaitulle vuosilomalle. Takaisin tositoimiin palataan kolmen joukkueen voimin tammikuun alussa.

Hongan sopimustilanne

Roope Paunio (MV)
Ville Koski
Matias Rale
Henri Aalto
Mohammed Adams
Pauli Katajamäki
Jonas Levänen
Edmund Arko-Mensah
Nasiru Banahene
Rui Modesto
Konsta Rasimus
Jerry Voutilainen
Duarte Tammilehto
Niilo Saarikivi
Lucas Kaufmann
Otso Koskinen

Lisää uutisia