AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.46 // 18.11.2021

​Yann Fillion sopimukseen IFK Mariehamnin kanssa – "Täydellinen askel urallani"

​Yann Fillion sopimukseen IFK Mariehamnin kanssa – "Täydellinen askel urallani"

Yann Fillion siirtyy ensi kaudeksi Grönvitt-maalille. (Kuva: Jussi Rämä)

IFK Mariehamnin ensi kauden joukkueen rakentamisessa tärkeä osa on maalivahtiosaston rakentaminen ja yksi pala on nyt kohdillaan, kun Grönvitt on solminut sopimuksen Yann Fillionin kanssa.

25-vuotias montrealilaislähtöinen Fillion siirtyi kotimaastaan Kanadasta Eurooppaan vuonna 2016 ja liittyi FC Zürichiin, jossa oli kirjoilla vuoteen 2019 saakka. Tänä aikana hän pelasi lainalla muun muassa Umeå FC:ssä Ruotsissa ja Nest-Sotrassa Norjassa.

Suomeen Fillion tuli kaudelle 2020, jolloin hän kirjasi 15 ottelua EIF:ssä ja päättyneellä kaudella tilille kertyi 21 Veikkausliigaottelua AC Oulussa.

- Olen todella iloinen päästessäni IFK Mariehamniin ensi kaudeksi ja saan mahdollisuuden pelata paikkansa Veikkausliigassa vakiinnuttaneessa joukkueessa. Tämä on täydellinen askel urallani ja odotan pääseväni harjoittelemaan joukkueen kanssa, Fillion sanoo.

- Olen kuullut paljon hyvää Ahvenanmaasta kuten hienosta luonnosta ja odotan innolla myös muuttoa Maarianhaminaan.

IFK Mariehamnin maalivahtiosasto uusiutuu kokonaan ensi kaudeksi ja Fillionin sopimus on sikäli tärkeä askel.

- Meidän pitää rakentaa se osasto uudelleen ja sopimus Yannin kanssa on hyvä ensimmäinen palanen, jonka varaan rakentaa lisää, sillä hänellä on liigarutiinia ja kokemusta. Täydennämme ryhmää vielä kahdella maalivahdilla, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson taustoittaa.

Fillionin sopimus on 1+1-vuotinen, jossa seuralla on optio jälkimmäisestä vuodesta.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia