AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 5.11.2021

Ossi Virta liittyy FC Hakan valmennukseen – ”Pelin intohimoinen opiskelija”

Ossi Virta liittyy FC Hakan valmennukseen – ”Pelin intohimoinen opiskelija”

Ossi Virta liittyy Teemu Tainion oikeaksi kädeksi. (Kuva: Olli Huttunen)

FC Haka on solminut vuoden mittaisen sopimuksen valmentaja Ossi Virran kanssa. 33-vuotiaalla Käpylän Pallon kasvatilla on valmennuskokemusta jo 16 vuoden ajalta ja Hakaan mies siirtyy kasvattajaseuransa päävalmentajan paikalta miesten Kakkosesta. Edustusjoukkueen apuvalmentajan tehtävän lisäksi miehen vastuulla on Hakan Akatemian valmennus.

Virta toimi vuosina 2005-2015 niin ikään KäPassa valmentajana, junioripäällikkönä ja valmennuspäällikkönä. Sen jälkeen Virta vietti hetken SJK:n organisaatiossa ja oli osa Simo Valakarin valmennustiimiä vuonna 2015, kun seinäjokelaiset voittivat toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa. Seinäjoelta tie vei Kotkaan, missä viisivuotinen apuvalmentajapesti huipentui KTP:n liiganousuun vuosi sitten.

Perhesyistä Kotkan Helsinkiin vaihtanut Virta oli vuoden jälkeen tilanteessa, että oli jälleen mahdollista miettiä uralla uutta suuntaa ja useista pöydällä olleista vaihtoehdoista Virta valitsi Valkeakosken.

– Keskusteluiden pohjalta Hakasta tuli tunne, että he todella haluavat minut tänne, ja uskoivat että voin omalla panoksellani täydentää nykyistä hyvin toimivaa valmennustiimiä omilla vahvuuksillani, mies kertaa Teemu Tainion ja Olli Huttusen kanssa käymiään neuvotteluja Hakan sivuilla.

Päävalmentaja Teemu Tainio toteaakin Virran saamisen valmennustiimin olleen hieno homma.

– Ossilla on kokemusta nuoresta iästään huolimatta valmennuksen eritasoilta. Ossi on pelin intohimoinen opiskelija ja hänen ymmärrys pelistä ja pelaajien kehittämisestä tulee auttamaan meitä saavuttamaan seuraavan stepin. Tervetuloa Ossi!

Uusi apuvalmentaja tiedostaa saapuvansa isoon, perinteikkääseen seuraan, millä on upea stadion ja historia. Sen lisäksi hän on vakuuttunut, että Haka on saapunut takaisin huipulle pysyäkseen siellä.

– Minulle on jäänyt sellainen kuva, että Hakalla on taustat ja perusta kunnossa ja he pyrkivät viemään seuraa aidosti eteenpäin, mutta kuitenkin järkevin askelin.

Koskilaisten tarina viimeiseltä kolmelta vuodelta on Virralle tuttu ja hän nostaakin esiin Tainion ensimmäisen päävalmentajakauden, jolloin valkopaidat esittivät hyökkäysvoittoista futista ja nousivat ylivoimaisesti liigaan. Toki Veikkausliigapaikan säilyttäminen kahdesti saa tuoreelta apuvalmentajalta kehut.

Tulevalle kaudelle Virta pääsee itse antamaan oman panoksensa koskilaisten peliin.

– Omat vahvuuteni on nimenomaan kenttätyössä treenien ja pelaamisen suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa sekä oman pelin ja pelaamisen kehittämisessä.

Hän nostaa esiin myös vahvan taustansa nuorten pelaajien parissa ja uskoo pystyvänsä auttamaan myös yksittäisiä pelaajia kehittymään. Loppuun mies lisää kuitenkin, että lopullinen rooli määräytyy päävalmentajan näkemyksen mukaan.

– Toki oma roolini määräytyy sen mukaan mitä päävalmentaja päättää, ja on se rooli mitä tahansa, niin teen kaikkeni auttaakseni päävalmentajaa, muuta valmennustiimiä ja pelaajia sekä seuraa onnistumaan tulevana vuonna.

Lisää uutisia