AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 2.11.2021

"Ei ole pyörää uudelleen keksitty" - RoPS luottaa omiin vahvuuksiinsa karsinnassa

"Ei ole pyörää uudelleen keksitty" - RoPS luottaa omiin vahvuuksiinsa karsinnassa

RoPS on valmis haastamaan AC Oulun. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura ja AC Oulu ratkaisevat keskenään, kumpi joukkueista pelaa Veikkausliigaa kaudella 2022.

Veikkausliigan karsinnat ovat aina suurten tunteiden tapahtumia, mutta tällä kertaa niihin on ladattu jännitettä normaaliakin enemmän. Vastakkain ovat kaksi pohjoisen, toisensa erittäin hyvin tuntevaa joukkuetta – AC Oulu sekä huomenna ensimmäistä osaottelua isännöivä Rovaniemen Palloseura.

Yllättäen RoPS ja AC Oulu eivät kertaakaan ole kohdanneet toisiaan Veikkausliigassa. Valitettavasti näin ei tule käymään myöskään ensi kaudella, mutta muuten huominen on joukkueiden 11. virallinen keskinäinen kamppailu. Aiemmista 10 kohtaamisesta RoPS on voittanut kuusi. Neljä kertaa on pelattu tasan. Jos myös harjoitusottelut lasketaan mukaan, niistä AC Oulu on voittanut kaksi ja molemmat tämän vuoden keväällä.

- Niistä otteluista ACO:n valmennus on muuttunut. Lisäksi he saivat kesän siirtoikkunassa laadukkaita pelaajia, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila näkee alkuasetelmat.

- Oulun vaarallisuudesta kertoo, että he voittivat elokuussa esimerkiksi Suomen Mestari HJK:n. Tämä karsinta on meille kova haaste. ACO ansaitsee suosikin asemansa.

Mannila näkee kauteen satsanneen AC Oulun ennakkosuosikkina, mutta on piiskannut miehistönsä taisteluun. Tilastollisesti nousukarsinnat ovat olleet Veikkausliigajoukkueelle usein vaikeat.

- Meidän on kyettävä aiheuttamaan vastustajalle tuskaa pelin eri vaiheissa, Mannila sanoo.

- Meillä on ollut hyvä valmistautuminen, mutta ei sen aikana ole pyörää uudelleen keksitty. Meidän on jatkettava niillä vahvuuksilla, joissa koemme olevamme hyviä.

Miehistön suhteen RoPS:lla ei ole huolia. Ainoastaan toppari Mohammed Adams on ensimmäisen ottelun pelikiellossa.

Veikkausliigan karsinnan avausosa RoPS – AC Oulu Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 3.11. kello 18.30.

Myös Veikkausliigan karsintaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia