AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 1.11.2021

Ilves nousi viidennelle sijalle (HIFK-Ilves 0-3)

Ilves nousi viidennelle sijalle (HIFK-Ilves 0-3)

Kuva: Juha Tamminen

Mestaruussarja ja koko Veikkausliiga tuli vuoden 2021 osalta päätökseen sunnuntaina.

HIFK:n vieraana Ilves oli ajoittain alakynnessä, mutta viimeistely oli komeaa katseltavaa. Patrick Loa Loan kaksi unelmakutia sekä Tuomas Ollilan itseoikeutettu pilkkuosuma siivittivät keltavihreät voittoon ja viidennelle sijalle.

Kotijoukkue otti komennon pelivälineestä alusta lähtien. Ex-ilvesläinen Jusif Ali ja sierraleonelainen Kei Kamara olivat alati vaarallisesti hätyyttelemässä Ilveksen maalinsuuta. Rasmus Leislahden refleksit ja Tabi Mangan blokkaustaidot pääsivät testiin.

Helsinkiläiset yllätettiin housut kintuissa puolen tunnin pelin jälkeen. Vaarattoman näköinen pallonmenetys keskialueella koitui kohtaloksi, kun Patrick Loa Loa haistoi tilaisuutensa. Hyökkääjä kiskaisi yhdellä kosketuksella kovan vedon lähes puolesta kentästä. Kaukana maaliltaan seikkaillut englantilaiskassari Calum Ward joutui vain seuraamaan katseellaan pallon leijumista verkkoihin.

Pari minuuttia myöhemmin Momodou Sarr karkasi puolittaiseen läpiajoon. Veto kuitenkin suuntautui liian lähelle Wardin hansikasta. Myös Loa Loalla oli mahdollisuus tuplata koko kauden maalimääränsä, mutta tällä kertaa roikotus maalivahdin yli meni myös yläriman yli.

Sarrilla, Alilla ja Kamaralla oli toisellakin jaksolla omat hetkensä, mutta lisäosumat olivat kiven alla. Viimeistelyssä oli parannettavaa. Kun hyökkääjät eivät osuneet, niin Tuomas Ollila kävi näyttämässä mallia. 21-vuotias laitapuolustaja naulasi kauden neljännen maalinsa sisään pilkulta, jonka hän hankki itse röyhkeällä rynnistyksellä boksiin.

77. minuutilla nähtiin jälleen järisyttävä maali à la Patrick Loa Loa. Sarr pudotti päällään korkean pallon kamerunilaiselle, joka kiskaisi volleyvetona unelmakudin suoraan vasempaan yläkulmaan. Loa Loan kauden molemmat maalit olivat mainioita oivalluksia ja toteutuksia.

HIFK ei ole voittanut Ilvestä yli kuuteen vuoteen. Tyylipuhdas 0–3-tulos tarkoittaa sitä, että Ilves nousee viidennelle sijalle.

Lisää uutisia