AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Ennakko: FC Lahti-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Seitsemännen sijansa jo varmistanut FC Lahti isännöi kauden päätöskierroksella sunnuntaina 31.10. FC Honkaa.

FC Lahti lähtee kauden viimeiseen peliin kunnioittamaan kapteeni Kari Arkivuon uraa ja viimeistä ottelua.

Juhlakalu, maajoukkueen entinen kapteeni Arkivuo jätti Ahvenanmaan reissun väliin varotoimenpiteenä, mutta hän on kunnossa uransa viimeiseen peliin. Muuten poissaolijoiden lista on pitkä ja siellä ovat edellisistä otteluista tutut nimet. FC Lahti haluaa kuitenkin kiittää niin Arkivuota kuin kotiyleisöään voitolla. Lahtelaisluotsi Ilir Zeneli haluaa tarjota kaikkien lahtelaisten kanssa kapteenille komeat läksiäiset.

– Viimeistä viedään. Arkivuo on ollut valmentajan unelmapelaaja. Hän on lojaali, määrätietoinen ja vahva tukipilari koko joukkueelle. Huomenna on iso peli Arkivuolle ja koko joukkueelle. Haluamme tarjota Arkivuolle hänen ansaitsemansa jäähyväiset kaikkien lahtelaisten kanssa, Zeneli kertoo.

Honka on otteluun lähtiessä sarjan yhdeksännellä sijalla. Keltamustat nappasivat tasapelillä ja kahdella tappiolla alkaneen loppusarjan avausvoittonsa keskiviikkona, kun AC Oulu kaatui Tapiolassa peräti 6-1. Darren Smith osui neljästi, Jerry Voutilainen ja Otso Koskinen kerran.

Sinänsä panoksia sunnuntain ottelussa ei kummallakaan joukkueella ole, että molempien sarjapaikka ensi kaudelle on jo varmistettu. Toki jokainen joukkue haluaa aina voittaa ja saavuttaa kauden päätteeksi mahdollisimman korkean sarjasijoituksen. Honka voi sijoittua sijoille 8.-10., FC Lahden lopullinen sijoitus tulee sunnuntain tuloksesta huolimatta olemaan seitsemäs.

– Keskiviikon voitto totta kai nosti itseluottamustamme. Meillä on ollut vaikeita pelejä, maalinteko ja voittaminen on ollut hyvin vaikeaa. Teki todella hyvää saada kauden viimeisessä kotiottelussa selvälukuinen voitto. Vaikka tuloksella ei sunnuntaina olekaan niin suuresti väliä, haluamme tietenkin voittaa jokaisen ottelun.

- Helppoa peliä ei varmasti ole kuitenkaan tulossa. FC Lahti on hyvä joukkue ja he olivat erittäin lähellä paikkaa yläloppusarjassakin. Toivon, että meidän pelaamisemme olisi rentoa ja sitä kautta tehokasta, Jerry Voutilainen sanoo.

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia. FC Lahti voitti kotonaan Loorents Hertsin maalilla 1-0 ja Espoossa pisteet jaettiin 1-1 tuloksella. Kotiottelussa Hongan maalista vastasi Otso Koskinen, Chinedu Geoffrey tasoitti vieraille.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Laaksonen Jani

FC Lahti - FC Honka Lahden stadionilla sunnuntaina 31.10. klo 15.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Lahden verkkosivut, FC Hongan verkkosivut
Lisää uutisia