AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2021

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: SJK

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden 2021 viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona, kun OmaSp Stadionille vastustajajoukkueeksi saapuu Veikkausliigan mestaruudesta HJK:n kanssa taisteleva Kuopion Palloseura.

Ottelu on yksi kauden tärkeimmistä myös kotijoukkueelle, sillä SJK on vahvasti mukana pronssimitalitaistelussa.

KuPS kamppailee kärkipaikalla Veikkausliigan voitosta HJK:n kanssa, jolla on yksi piste savolaisia vähemmän. Panokset ottelussa ovat siis huimat, ja HJK:n pelatessa yhtä aikaa HIFK:n kanssa Stadin derbyssä Helsingissä, Kuopion Palloseura saattaa juhlia mestaruutta jo keskiviikkona Seinäjoella. Kuopiolaiset ovat nyt pelanneet kotimaan pääsarjassa peräti 19 ottelua peräkkäin ilman tappiota.

SJK:n ja KuPS:n kuluvan kauden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet kuopiolaisten voittoon, ja SJK on jätetty vailla maaleja sekä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuussa, että syyskuun vierasottelussa Väre Areenalla.

Seinäjoelta lähti käyntiin myös KuPS:n tämän kauden lentokeli kesäkuun puolivälissä. Keltapaidat olivat aloittaneet Veikkausliigakautensa kolmella voitolla, kolmella tappiolla ja yhdellä tasapelillä.

KuPS:lla oli alla 1-2 tappio kotikentällään FC Hakalle ja joukkue menetti Haka-ottelun loppuhetkillä monivuotisen luottotorjujansa Otso Virtasen loppukauden mittaiselle sairaslomalle polvivamman vuoksi. KuPS kampesi tuolloin henkisesti todella tärkeään voittoon, joka on kantanut kauden viimeisille metreille asti. Kesäkuun 10. päivän SJK-ottelu aloitti KuPS:n uskomattoman tappiottomien Veikkausliigaotteluiden putken, joka on kestänyt jo 19 ottelua. Näistä 19 ottelusta KuPS on voittanut 15 ja pelannut neljästi tasan. Seinäjoella KuPS metsästää siis jo 20. peräkkäistä tappiotonta Veikkausliiga-otteluaan.

– KuPS etenee kärsivällisesti lyhyillä syötöillä, ja viimeiselle kolmannekselle se murtautuu monipuolisesti joko keskityksillä tai kombinaatioilla. Meidän on toisin sanoen puolustettava omaa aluettamme hyvin. Kuopiossa emme edenneet pallollisena riittävän tehokkaasti ja kenttätasapainomme petti jatkuvasti, joten niiden on oltava ehdottomasti kunnossa, jos aiomme pisteet kotiin hoitaa, aprikoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

KuPS on nakutellut Veikkausliigan joukkueista eniten maaleja ja kun samaan aikaan joukkueen puolustus on ollut sarjan tiivein, kuopiolaiset ovat ansaitusti sarjan kärjessä maalierolla 43-17. Keltapaitojen tolppien välissä palloja torjuu erinomaisen kauden pelannut maalivahti Johannes Kreidl, joka on pitänyt omissaan nollan jo 12 ottelussa. Kuopiolaisten taktinen työkalupakki on viritetty päävalmentaja Simo Valakarin johtamassa valmennusryhmässä myös todella monipuoliseksi ja KuPS:n miehistö taipuukin useisiin erilaisiin pelisuunnitelmiin.

Keskiviikon isojen panosten ottelussa KuPS:aa vastaan marssii sarjan hurjavireisin hyökkäysorkesteri, mutta päävalmentaja Valakarin mukaan lääkkeet hurjasti hyökkäävän SJK:n varalle on löydetty.

- Totta kai meidän pitää olla varuillaan heidän hyökkääjien kanssa, mutta avainasemassa on kuitenkin jälleen se, miten me pystymme kontrolloimaan palloa. Pallo on vallan väline ja pitämällä sitä joukkueellamme on parempi kontrolli sekä hyökkäys-, että puolustuspäässä, Valakari valottaa hyvän lopputuloksen avaimia ja jatkaa.

- SJK:n edellinen ottelu viime perjantaina Ilvestä vastaan kotona päättyi maittavaan 4-2-voittoon. Koleassa säässä pelattu ottelu ei varmasti kuitenkaan jättänyt yleisöä kylmäksi, sillä tilanteita riitti molemmissa päissä.

Tilanteita tuskin tulee puuttumaan myöskään keskiviikon ottelussa, sillä Simo Valakarin valmentama KuPS on SJK:n tavoin huippuvireessä.

SJK:n pelaajista yhdelläkään ei tässä ottelussa ole pelikieltoja. KuPS:lta sen sijaan on varoitustilin täyttymisen takia sivussa Urho Nissilä.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Jantunen Olli
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Pohjoismäki Toni

SJK - KuPS OmaSP Stadionilla keskiviikkona 27.10. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia