AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 23.10.2021

IFK Mariehamn sysäsi KTP:n Ykköseen (IFK Mariehamn-KTP 5-1)

IFK Mariehamn sysäsi KTP:n Ykköseen (IFK Mariehamn-KTP 5-1)

Olawale Tehe iski kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnin säilyminen Veikkausliigassa sinetöityi jo perjantaina, mutta joukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan ja kaatoi vierailleen KTP:n lauantaina selvin 5-1-numeroin.

KTP:lla oli alla voitto ja vielä pieni toivo noususta karsijan paikalle. Kotkalaiset olivatkin lievästi niskan päällä avausminuuteilla, mutta ilman vaarallisia maalipaikkoja. 16. minuutilla iski sitten IFK. Kahdesta kulmapotkusta jälkimmäisessä Joel Mattsson löysi Alan Henriquen, joka pääsi puskemaan vapaasti ohi voimattoman Anton Lepolan lukemiksi 1-0.

Puolen tunnin jälkeen alkoi sitten melkoinen ilotulitus. 32. minuutilla Mattsson antoi jälleen kulman, jonka KTP-puolustus siivosi puoliksi, mutta pallo tuli Niilo Mäenpäälle, joka laukoi suoraan puolivolleysta 16 metrin rajalta puolustuksen kautta lukemiksi 2-0. Vain tovi myöhemmin Filip Almström Tähti löysi rangaistusalueelta Elias Mastokankaan, joka pyöräytti itsensä vapaaksi ja laukoi vastustamattomasti numeroiksi jo 3-0.

Montaa minuuttia ei kulunut edellisestäkään, kun Vahid Hambo vapautti Olawale Tehen, joka pamautti jo neljännen maalin isännille. 4-0-numeroissa mentiin myös tauolle.

Tauon jälkeen ottelun tempo laski selvästi ja tilanteet olivat selvästi harvemmassa kuin avausjaksolla. 73. minuutilla KTP sai kuitenkin hiukan lohtua, kun laukaus osui IFK:n rangaistusalueella Calle Svenssonin käteen ja kapteeni David Ramadingaye viimeisteli pilkulta kavennuksen.

IFK iski kuitenkin heti takaisin. Mastokankaan kulmapotku jäi pomppimaan maalille ja lopulta Tehe pamautti loppulukemiksi 5-1.

Tuloksen myötä KTP:n putoaminen Ykköseen sai sinettinsä ja IFK puolestaan nousi kahdeksannelle sijalle ennen kahta viimeistä kierrosta.

vko.48 // 30.11.2022
vko.48 // 29.11.2022
Lisää uutisia