AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2021

"Mitali olisi iso asia" - Jesse Öst on ottanut ison roolin SJK:ssa

"Mitali olisi iso asia" - Jesse Öst on ottanut ison roolin SJK:ssa

Jesse Öst hakee uransa ensimmäistä mitalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FF Jaron kasvatti Jesse Öst pelaa SJK:ssa jo neljättä kauttaan ja on kuluvalla kaudella pelannut kaikki Veikkausliigaottelut joukkueen maalilla.

Öst kilpaili kahdella ensimmäisellä SJK-kaudellaan peliajasta Mihkel Aksalun kanssa, ja kaksikko pelasi suunnilleen yhtä paljon. Viime kaudella Öst pelasi 14 liigaottelua ja Walter Viitala kahdeksan.

Tällä kaudella Viitala on ollut paljon poissa loukkaantumisten takia. Öst on ollut selkeä ykkösmaalivahti ja pelannut kaikki ottelut.

– Olen löytänyt rauhallisuuden tänä vuonna. Siihen on auttanut se, että olen pelannut kaikki pelit. Toki jos munaan jotain, pitää pelätä, että en ehkä pelaa seuraavassa pelissä. Niin se pitää olla ammattilaisseurassa. Minulla ei ole kuitenkaan ollut pelkoa, että heti ensimmäisestä virheestä penkitetään, Öst kertoo Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Rauhaa on tuonut myös se, että Östin edessä pelaava puolustus on pysynyt pitkälti samassa koostumuksessa läpi kauden. SJK:n tämän kauden puolustajat ovat myös erityisen taitavia pallollisesti.

– Olen saanut hyvän siteen puolustajien kanssa. Tiedän, kuinka he toimivat erilaisissa tilanteissa. Yksi vahvuutemme on ollut se, että olemme uskaltaneet pelata alhaalla. Kyllä meidän maalivahtienkin pitää osata antaa viiden metrin syöttö omalle topparille.

Viiden metrin syöttöjen lisäksi Öst on antanut pitkiä syöttöjä ja avauksia, joista on tullut maaleja.

– Jos pelaamme alhaalla, vastustajat yrittävät prässätä korkeammalta. Silloin vastustajan puolustuksen taakse jää enemmän tilaa.

SJK:lla on mahdollisuus varmistaa perjantaina voitolla europaikka kotiottelussa Ilvestä vastaan. Joukkue taistelee myös Veikkausliigan pronssista.

Ilves-ottelun jälkeen SJK pelaa ensi viikon keskiviikkona kotiottelun Kuopion Palloseuraa vastaan. Sarja päättyy ensi viikon sunnuntaina vierasotteluun FC Interiä vastaan.

– En ole koskaan urani aikana saanut mitalia. Se olisi todella iso asia.

SJK - Ilves OmaSp Stadionilla perjantaina 22.10. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia