AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2021

Ennakko: KuPS-HIFK

Ennakko: KuPS-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

HIFK matkustaa lauantaina Kuopioon kauden kolmanneksi viimeiseen otteluunsa KuPS:aa vastaan.

Joukkueitten edellisestä kohtaamisesta on kulunut vain muutama viikko, kun joukkueet viimeksi pelasivat vastakkain. Tuolloin HIFK varmisti maalittomalla tasapelillä paikkansa Mestaruussarjassa ja KuPS runkosarjan voittonsa aiemmin syyskuussa.

Lauantain kotijoukkue on ollut kovassa iskussa, ja HJK:n kompuroidessa juuri ennen runkosarjan loppua KuPS kiilasi lohkon kärkipaikalle ja on onnistunut pitämään asemansa kolmen pisteen erolla HJK:sta. KuPS on Mestaruussarjassa voittanut molemmat kohtaamisensa ensin Ilvestä vastaan, sitten Interin vieraana viime viikonloppuna. Voitto Interistä oli KuPS:lle jo 18. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa.

KuPS:n leirissä ottelua edeltävä viikko on käytetty huolelliseen palautumiseen kovasta FC Inter-vierasottelusta, sekä luonnollisesti valmistautumiseen HIFK-otteluun. Veikkausliigan kautta on jäljellä enää vain reilun viikon verran ja viimeinen rutistus pitää sisällään kolme ottelua.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakarin mukaan joukkue on hyvässä vireystilassa niin henkisesti, kuin myös fyysisesti. Joukkueelle rauhaa tuo vahvat viikkorutiinit, joita joukkue on noudattanut jo harjoituskauden aloituksesta lähtien.

- Kausi on jo niin pitkällä, ettemme enää voi lähteä keksimään pyörää uudestaan. On luotettava toimiviksi todettuihin tapoihimme. Olemme palautuneet hyvin, harjoitelleet hyvin ja valmistauduttu tulevaan koitokseen hyvin. Vakiintuneet toimintatapamme luovat meille turvallisuuden tunteen ja selkärangan, johon voimme nojata tilanteessa, kuin tilanteessa, päävalmentaja Valakari kertaa joukkueen kulunutta viikkoa.

KuPS:n edellinen ottelu viime viikon lauantaina oli joukkueelta erinomainen esitys ja varsinkin taktisella puolella keltapaidat olivat vastustajaansa selvästi edellä. HIFK tarjoaa KuPS:lle täysin erilaisen haasteen ja helsinkiläisten vahvuudet ovatkin kuopiolaisryhmän tiedossa.

- Inter-ottelun hyvällä esityksellä emme voita enää seuraavaa peliä, edessä on jälleen täysin erilainen ottelu. HIFK on laadukas joukkue, jolla on selkeät vahvuudet. Edellinen keskinäinen ottelu oli kaikkea muuta, kuin helppo peli meille. Opimme siitä ottelusta ja lauantaina meidän pitää näyttää, kuinka hyödynnämme sitä oppia käytännössä pelikentällä, Valakari summaa.

Lauantain vierasjoukkue HIFK on onnistunut haalimaan vain yhden pisteen ensimmäisestä kahdesta Mestaruussarjan ottelusta. HIFK kärsi tappion Interiä vastaan Turussa ja viime viikolla tähtipaidat nousivat 2-2 tasoihin SJK:ta vastaan ottelun viime hetkillä.

– KuPS on todella vaikea joukkue pelata vastakkain, mutta olemme olleet ainoa joukkue joita vastaan he ovat menettäneet pisteitä Veikkausliigassa pitkään aikaan. Viime kohtaamisessa ensimmäinen puoliaika oli tasaisempi, kun toisella puoliskolla jouduimme puolustamaan huomattavasti enemmän, HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo.

– KuPS tietää, että myös me olemme todella kilpailukykyinen hankala vastus. Toivon, että pelaamme samankaltaisen ottelun kuin viime viikolla ja pystymme dominoimaan ottelua, Gómez jatkaa.

KuPS:lta on edelleen sivussa Henri Toivomäki, mutta Janis Ikaunieks on toipunut takaisin pelikuntoon.

HIFK:sta Mosa ja Sakari Mattila kärsivät ottelussa pelikielloista heidän korttitiliensä täytyttyä kohtaamisessa SJK:ta vastaan.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Laaksonen Jani

KuPS - HIFK Väre Areenalla lauantaina 23.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia