AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2021

AC Oulu miltei varmasti karsintaan - "Se vaihtoehto on ollut pelaajien mielessä varmasti pidempään"

AC Oulu miltei varmasti karsintaan - "Se vaihtoehto on ollut pelaajien mielessä varmasti pidempään"

"Mako" Heikkinen näkee AC Oulun pelissä hyviä merkkejä. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulun kohtalona alkaa miltei varmasti olla valmistautuminen Veikkausliigakarsintaan perjantaina FC Lahden vieraana pelatun 0-0-tasapelin jälkeen.

Tasapeli käytännössä sinetöi oululaisten paikan liigakarsinnoissa. Vielä kahdesti sarjapeleissä tositoimiin pääsevä AC Oulu voi teoriassa nousta edellään olevan Hakan kanssa tasapisteisiin, mutta valkeakoskelaisten turvana on roimasti parempi maaliero. Toisaalta takaa KTP:n nousu ohi AC Oulun on yhtä lailla hyvin ohuen oljenkorren varassa.

– Se vaihtoehto (liigakarsintoihin joutuminen) on varmasti ollut pelaajien mielessä jo jonkin aikaa. Juuri nyt on toki vähän pettynyt fiilis, mutta treeneissä on ollut hyvä ilmapiiri. Sen näkee myös kentällä: pelaajat yrittävät kovasti, AC Oulun apuvalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen totesi Kalevalle.

Luottoa tulevaan tuo se, että toisen ottelunsa Ricardo Duarten alaisuudessa pelannut AC Oulu kykeni petraamaan edellisestä tappiollisesta IFK Mariehamn -ottelusta.

– Tasapaino pallollisena parani kovasti. Prässi oli myös hyvällä mallilla, kun muokkasimme sitä pelin aikana. Pääsimme tänään myös enemmän maalipaikoille, Heikkinen listasi.

Lähde: Kaleva
Lisää uutisia