AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 20.10.2021

​Lupaavalla Oscar Wiklöfillä erikoinen ongelma – iso osa IFK Mariehamnin harjoituksista jää väliin

​Lupaavalla Oscar Wiklöfillä erikoinen ongelma – iso osa IFK Mariehamnin harjoituksista jää väliin

Oscar Wiklöf pelaa debyyttikauttaan Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttämies Oscar Wiklöf pelaa ensimmäistä kauttaan IFK Mariehamnin edustusjoukkueessa ja on saanut jo mukavasti vastuuta.

Edellisottelussa AC Oulua vastaan Wiklöf tuli kentälle vaihdosta tauolla ja kaikkiaan 18-vuotias lupaus on nähty kentällä tällä kaudella seitsemässä Veikkausliigaottelussa.

Syksyn myötä Wiklöfin harjoitteluun on tullut kuitenkin ongelmia. Harjoituksia jää väliin lukuisia, vaikka mistään loukkaantumisesta tai vaivoista ei ole kyse. Taustalla on koulunkäynti – Wiklöf on lukion viimeisellä luokalla.

- Tämä on hankala tilanne hänelle. Harjoitusaikamme eivät ole parhaita mahdollisia hänen koulunkäyntinsä kannalta. Aamupäiväharjoitukset sopivat meille joukkueena kuitenkin parhaiten, mutta Oscarin osalta ne osuvat vähän väärään ajankohtaan, Grönvitt-luotsi Daniel Norrmén valottaa.

- Ajatellen asetelmaa olen todella tyytyväinen siihen, miten Oscar on esiintynyt tultuaan vaihdosta sisään. Hän on suoriutunut hyvin, vaikka hän harjoittelee niin harvakseltaan kanssamme.

Norrménin arvion mukaan Wiklöf on syyslukukauden alkamisen jälkeen ollut joukkueharjoituksissa keskimäärin 1-2 kertaa viikossa. Harjoittelemaan hän toki on päässyt IFK:n P20-joukkueen ja FC Ålandin kanssa.

- Hyvä niin, mutta ei se toki ole sama asia kuin se, että hän harjoittelisi meidän kanssamme. On hienoa sekä hänelle että meille, kun ylioppilaskirjoitukset ovat edessä keväällä. Olen ymmärtänyt, että koulu päättyy tammikuussa ja sen jälkeen edessä ovat "vain" kirjoitukset.

- Ensi vuonna hän pystyy toivottavasti olemaan mukana merkittävästi enemmän, "Ahna" sanoo.

Lisää uutisia