AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 18.10.2021

"Suunnitelmia on tehty nousua ajatellen" - VPS valmiina Veikkausliigan haasteisiin

"Suunnitelmia on tehty nousua ajatellen" - VPS valmiina Veikkausliigan haasteisiin

VPS:ssa tiedetään Veikkausliigan vaatimukset. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS varmisti nousunsa Veikkausliigaan kaudelle 2022 ja nousuhuuman keskellä Vaasassa tiedostetaan samalla realiteetit eli vahvistusta tarvitaan.

Vepsu onkin vahvistamassa seuraorganisaatiotaan, muun muassa haku myyntipäällikön palkkaamiseksi on käynnissä.

– Lähdimme kauteen sillä tavoitteella, että pääsemme nousemaan. Sitä kautta, totta kai, olemme tehneet suunnitelmia, mitä pitää tehdä ja minkälaisia asioita kehittää, jotta pystymme toimimaan sillä tasolla kuin liigaorganisaation pitääkin, VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri sanoo Ilkka-Pohjalaisessa.

Veikkausliigassa pelaaminen on myös taloudellisesti kovempi haaste. Täksi kaudeksi VPS ilmoitti edustusjoukkueensa budjetiksi 935 000 euroa, josta pelaajapalkkioiden osuudeksi 310 000 euroa.

– Kokonaisbudjetti totta kai nousee ja pelaajabudjettikin on luonnollisesti liigassa isompi kuin ykkösessä, Harri sanoo.

– Jos liigaa katsoo, puolet joukkueista on 400 000–500 000 euron pelaajabudjeteissa ja loput korkeammalla. Tosiasia on, että emmehän me varmasti siellä suurimmissa pelaajabudjeteissa tule olemaan, mutta emmeköhän me tule olemaan kilpailukykyisiä ainakin tuon toisen puoliskon kanssa.

Pelaajapuolella vaasalaisten loppukauden vakiomiehistöön kuuluneista pelaajista sopimukset jatkuvat ensi kaudelle keskikentän Samuel Lindemanilla sekä hyökkäyksen Kalle Multasella ja Aleksi Pahkasalolla, joista viimeksi mainitun paperissa on myös optio kaudesta 2023. Tulevaa kautta koskevat optiot ovat maalivahti Teppo Marttisella, puolustaja Kareem Mosesilla sekä keskikenttäpelaajista kapteeni Sebastian Strandvallilla ja Joonas Vahteralla.

Puolustajista Mikko Pitkäsen ja Miika Niemen sopimukset ovat katkolla, samoin keskikentän Samba Sillahin ja hyökkääjä Steven Morrisseyn kontrahdit.

– Onhan se selvää, että joukkue tulee jonkin verran uudistumaan ja vahvistuksia tullaan hakemaan ainakin tietyille osa-alueille, Harri sanoo.

Myös nousuun joukkueen johdattaneen päävalmentaja Jussi Nuorelan kanssa on Harrin mukaan käyty jo neuvotteluja mahdollisesta jatkosta.

Lisää uutisia