AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 16.10.2021

"Tämä oli meiltä nappisuoritus!" - Valakari ylisti KuPS:n peliä lauantaina

"Tämä oli meiltä nappisuoritus!" - Valakari ylisti KuPS:n peliä lauantaina

KuPS väänsi pisteet Turusta matkaansa. (Kuva: Tara Jaakkola)

KuPS jatkoi vahvaa putkeaan kaatamalla kovan väännön jälkeen lauantaina FC Interin vieraissa lukemin 2-3.

Voitto Turussa oli KuPS:lta niin pelillisesti kuin myös taktisestikin nappisuoritus, vaikkakin voitto irtosi lopulta vaikeimman kautta. KuPS on pelannut jo mykistävät 18 peräkkäistä ottelua Veikkausliigassa ilman tappiota – näistä peleistä keltapaidat ovat poistuneet kentältä voittajina 15 kertaa.

Veikkausliigan pelikautta 2021 on jäljellä kolme kierrosta. KuPS jatkaa sarjakärjessä kolmen pisteen erolla Helsingin Jalkapalloklubiin, joka voitti omassa ottelussaan Tampereella Ilveksen myös maalein 2-3.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari näki joukkueensa pelanneen Veritas Stadionilla loistavan ottelun ja oli syystäkin iloinen pelin päätyttyä.

- Tämä oli meiltä nappisuoritus! Valmentajana pystyin vain nauttimaan siitä, mitä pelaajamme kentällä tekivät pallon kanssa. Kaikki toteuttivat luotua pelisuunnitelmaa täydellisesti ja veimme peliä selkeästi ensimmäisen tunnin ajan, Valakari myhäili.

Kahden maalin johtoaseman menettämistä Valakari kommentoi maltillisesti:

- Pelissämme ei oikeastaan edes tapahtunut minkäänlaista notkahdusta, vaan joskus jalkapallossa asiat menevät näin. Meiltä yksi vähän huolimaton tilanne ja vastustaja pääsi mukaan peliin. Maalit muuttavat aina pelejä, Valakari miettii.

KuPS on näyttänyt tällä kaudella useita kertoja kovaa venymiskykyään ja vahvaa luonnettaan, kun se on noussut ottelun loppuhetkillä pisteisiin. Vaikka joukkue menetti kahden maalin johtoasemansa, pelaajien päät eivät painuneet.

- Vastustaja pääsi vähän puskista tasoihin, mutta sitten näytimme jälleen tätä meidän uskomatonta venymiskykyämme. Yhdenkään pelaajan usko ei horjunut, vaan taistelimme yhdessä vaikean hetken läpi ja nousimme lopulta ansaittuun voittoon, Valakari kiitteli pelaajiaan.

Lisää uutisia