AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 16.10.2021

Riveiro manasi herpaannuksia – ”Katsojat nauttivat”

Riveiro manasi herpaannuksia – ”Katsojat nauttivat”

Inter taipui niukasti KuPS:lle. (Kuva: Tara Jaakkola)

FC Interin viimeisetkin mestaruushaaveet murenivat lauantaina 2-3-tappioon KuPS:lle. Interin päävalmentaja Jose Riveiro harmitteli omiensa hidasta starttia ja vireitä.

KuPS pääsi ensimmäisen puoliajan lopulla johtoon eikä Interillä ollut juuri maalipaikkoja avausjaksolla. Riveiro ei antanutkaan puhtaita papereita joukkueelleen.

– Emme aloittaneet peliä niin kuin piti. Meillä oli ongelmia pelin avaamisessa, mikä aiheutti peliimme epävarmuutta. Silti vastustaja ei saanut selviä maalipaikkoja meitä vastaan, pallonhallinnastaan huolimatta. Muistan vain Haaralan ylärimalaukauksen, Riveiro summasi avausjaksoa Interin sivuilla.

– Me itse emme päässeet juoksemaan vastaan tilanteenvaihdoissa, koska he pelasivat fiksusti. Olimme lähellä päästä puoliajalle tasatilanteessa, mutta sitten he iskivät erikoistilanteesta. Meillä oli puolestamme ylhäällä liian vähän miehiä boksissa ja hyökkäyspelaaminen ei toiminut ensimmäisellä jaksolla, espanjalainen jatkoi.

Riveiroa harmitti Interin heikko tekeminen oman pään kulmatilanteissa, mutta antoi krediittiä siitä, että joukkue reagoi tappioasemassa tehtyihin muutoksiin.

– Se oli harmillista, sillä olimme harjoitelleet noita tilanteita pitkin viikkoa. Tiesimme, kuinka vaarallisia he ovat kulmapotkuissa, ja kuinka he osaavat hyödyntää blokkeja boksissa. Lisäksi heillä on hyviä pelaajia ilmassa, joten voin sanoa, että keskittymisemme ei ollut noissa tilanteessa riittävällä tasolla. Kahden erikoistilannemaalin päästäminen tekee tietysti voittamisesta erittäin hankalaa.

– Muutimme sen jälkeen muutamaa juttua, ja saimme pelin tasoihin. Siinä kohtaa peli tuntui 50/50 -tilanteelta, mutta Nissilä iski hienon maalin, mikä teki eron joukkueiden välille. Peli oli tasainen, jossa kaksi hyvää joukkuetta hakivat maaleja. Uskon, että katsojat nauttivat, mutta valitettavasti emme saaneet hyvää tulosta. Oppimisprosessi jatkuu tästä ja vielä on kolme peliä jäljellä, Riveiro pohti.

Tappion lisäksi ottelu toi pienoista jobinpostia, kun Inter-pelaajista Alejandro Sanzin, Taiki Kagayaman ja Lassi Järvenpään korttitilit täyttyivät, joten kolmikkoa ei nähdä seuraavassa ottelussa.

Lisää uutisia