AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 16.10.2021

​Kutkuttava loppukausi - mestari, putoaja, karsintapaikka ja europaikat vielä täysin auki

​Kutkuttava loppukausi - mestari, putoaja, karsintapaikka ja europaikat vielä täysin auki

Paljon on pelissä loppukaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakausi lähenee loppuaan ja paljon on vielä pelissä. Huipulla käydään kiivasta taistoa mestaruudesta ja europaikoista. Toisessa päässä sarjataulukkoa kamppaillaan tosissaan sarjapaikoista.

Haastajasarjassa eli alemmassa loppusarjassa mennään suhteellisen tasaisissa merkeissä. Laskennallisesti ainoastaan FC Lahti on varmasti kuivilla. Lahtelaisilla on karsijan paikalla majailevaan AC Ouluun peräti 16 pisteen kaula, kun neljä kierrosta on enää jäljellä. Suoran putoajan paikalla kyyhöttää KTP, jolla on ollut vaikea kausi noustuaan viime kaudella Ykkösestä. Haalittuaan kasaan koko kaudella vain kahdeksan pistettä ja voittaen ainoastaan yhden ottelun alkaa ensi kauden sarjapaikka Veikkausliigassa olemaan jo melkein ulottumattomissa. Sarjapaikka ei ole enää kotkalaisten omissa käsissä, sillä jos AC Oulu saa yhdenkin pisteen jäljellä olevista otteluistaan sinetöityy KTP:n putoaminen ykköseen.

Mestaruussarjassa eli ylemmässä loppusarjassa tullaan näkemään tänä vuonna äärimmäisen jännittävä loppu. Mestaruustaistossa on mukana vielä neljä joukkuetta. KuPS, HJK, FC Inter ja SJK kamppailevat suomalaisen jalkapallon suurimmasta tittelistä. Tällä hetkellä sarjan kärjessä on KuPS, jolla on kasassa 52 pistettä. Kakkospaikkaa pitää HJK (49 pistettä), joka oli sarjan huipulla pitkään. Helsinkiläisillä on menossa neljän ottelun voitoton putki Veikkausliigassa, jonka he toivovat saavansa päätökseen Tampereella lauantaina 16.10. Ilvestä vastaan. KuPS sen sijaan on viimeisen kerran hävinnyt Veikkausliigassa 29.5., kun Haka kävi ryöstöretkellä Kuopiossa ja vei ottelun lukemin 1-2.

Myös europaikoista käydään hurjaa taistelua edelleen. KuPS ja HJK ovat jo varmistaneet paikkansa vähintään ensi kauden Konferenssi-liigan karsintoihin. Kaksi paikkaa on kuitenkin vielä vapaana. Kyseisillä Konferenssi-liigan karsintapaikoilla ovat Inter ja SJK. Myös HIFK ja Ilves himoitsevat karsintapaikkaa itselleen.

Nyt kysymys kuuluu, kuka/ketkä putoavat Ykköseen? Ketkä pääsevät eurokarsintoihin?

Ja ennen kaikkea, suurin kysymys, kenet kruunataan kauden päätteeksi Suomen mestareiksi?

- - -

Artikkelin kirjoittaja on Samuel Kosonen, joka on kuluvalla viikolla TET-jaksolla Veikkausliigan toimistolla.

Lisää uutisia