vko.41 // 16.10.2021

​IFK Mariehamn haki arvokkaat pisteet (AC Oulu-IFK Mariehamn 1-2)

Vahid Hambo viimeisteli "Grönvittin" voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn viittä vaille varmisti suoran säilymisensä hakemalla lauantaina 2-1-vierasvoiton karsijan paikalla olevasta AC Oulusta.

AC Oulu aloitti ottelun terävämmin ja piti palloa hallussaan, mutta IFK pääsi nopeasti peliin mukaan ja tulosta tuli 17. minuutilla. Vieraat pääsivät katkoon keskialueella ja iskivät nopeasti vastaan. Emile Paul Tendeng löysi keskityksellään Elias Mastokankaan, joka puski pallon verkkoon vasemman tolpan kautta.

Alan Henriquella oli paikkansa lisätä IFK:n johtoa ja Sergei Eremenkolla paikkansa toisessa päässä kenttää ja Olawale Tehe puolestaan hukkasi muutamankin paikanpuolikkaan puolen tunnin kohdalla. Osumia ei kuitenkaan enempää avausjaksolla nähty ja Raatissa mentiin tauolle lukemissa 0-1.

Toisella jaksolla AC Oulu lähti hakemaan tasoitusta ja tunnin kohdalla IFK-maalilla oli melkoinen mylläkkä, mutta ilman tulosta. Viisi minuuttia myöhemmin verkko soi toisessa päässä. Tehe katkaisi oululaissyötön, pelasi pallon nopeasti Tendengille, joka näki hienosti Vahid Hambon, pelasi tämän nokikkain maalivahti Yann Fillionin kanssa, eikä Hambo erehtynyt, vaan viimeisteli numeroiksi 0-2.

AC Oulu ei kuitenkaan luovuttanut ja 84. minuutilla vaihdosta kentälle tullut Nikolas Saira pamautti viidestä metristä kavennuksen. Ottelun lopulla AC Oulu painoi pelin vahvasti IFK:n rangaistusalueelle, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei nähty ja näin pisteet matkasivat Maarianhaminaan.