AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 15.10.2021

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Kuva: Juha Tamminen

Ilves kohtaa Mestaruussarjan ensimmäisessä kotiottelussaan HJK:n. Ratinassa nähdään korkeiden panosten ottelu. Helsinkiläiset ovat yhä tiukasti mukana mestaruuskamppailussa, tamperelaisten tähtäin puolestaan on eurocup-paikkaan oikeuttavassa sijoituksessa.

Tupsukorvat tahkosivat syyskuussa viisi ottelua putkeen päästämättä maaliakaan, kunnes lokakuun alussa jäi luu käteen. Sarjakärki KuPS oli kotikentällään vahvempi maalein 2–1. Tamperelaisilla oli kuitenkin hyvä taisteluilme, eikä tasapelikään kaukana ollut. Tuure Siira osui maalipuiden väliin parin kuivan kauden jälkeen.

Sarjasijoitus on kuudes. Eroa neljännettä sijaa miehittävään SJK:hon on seitsemän pistettä, joten mahdollisuus eurocup-sijoitukseen on yhä olemassa. Se vaatii kuitenkin lähes täydellistä onnistumista ja samalla Kerhon kompurointia. Joka tapauksessa Ilves-leirissä on nousujohteinen tunnelma, sillä vaikeina kesähetkinä Mestaruussarjakin näytti vielä kaukaiselta.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kääntää altavastaajan aseman positiiviseksi voimavaraksi. Ilves kohtaa nyt perättäisissä peleissä mestaruustaiston keskenään ratkaisevat KuPS:n ja HJK:n.

– Klubi on ilman muuta yksi vaikeimmista vastustajista tässä sarjassa. Haaste on kova, mutta samalla tässä on hyvä fiilis. Kotona on hienoa kohdata laadukkaita vastustajia. Haluamme jatkaa siitä, mihin Kuopiossa jäätiin, Kallio toteaa seuransa verkkosivuilla.

– Tuttuun tapaan puolustuksen pitää olla kurinalaista. Toivottavasti aktiivisella prässäämisellä saadaan tilanteenvaihtojakin aikaiseksi. Niiden hyödyntäminen on isossa roolissa myös lauantaina.

Ilves ei saanut Kuopion liigaottelusta pisteitä mukaansa mainiosta peliesityksestä huolimatta. Sama keltamusta joukkue kohdattiin heti uudelleen maaottelutauolla.

– Viime viikolla pelasimme KuPSia vastaan harjoitusottelun. Saimme annettua minuutteja niille, joilla on alla vähemmän peliaikaa. Tällä viikolla on keskitytty etenkin omaan pallolliseen tekemiseen ja haettu vireystasoa Klubi-peliin, Kallio huomauttaa.

Ilveksen pelaajiston terveystilanteessa ei ole merkittäviä muutoksia, eikä pelikieltojakaan ole tilillä.

Edellinen Tampereella pelattu ottelu toukokuussa puhdisti klubilaisten tuoretta pettymystä Suomen Cupin finaalitappiosta. Kolmen maalin voitto tuli tuolloin Daniel O'Shaughnessyn, Lucas Lingmanin ja Casper Terhon toimitettua pelivälineen verkkoon jo ensimmäisen puolituntisen aikana. Kesäkuussa Boltilla pelattuun toiseen runkosarjan keskinäiseen otteluun joukkueet pääsivät vihdoin esiintymään rajoitusten hellittäessä yleisön eteen. Tuolloin Filip Valenčič ja Jair Silva ratkaisivat 2-1 päättyneen ottelun Klubille.

Kirvelevän SJK-tappion jälkeen takaa-ajajan rooliin mestaruuskamppailussa KuPS:n kanssa joutunut HJK sai harjoitella maaottelutauolla hyvin ja rauhassa. Roope Riski oli klubilaisista ainoa A-maajoukkueen mukana reissannut pelaaja, muissa edustustehtävissä olivat alle U21-maajoukkueen voittoisassa Itävalta-pelissä Santeri Väänänen, Anthony Olysanya ja Matti Peltola, sekä EM-jatkokarsintaan edenneen U19-maajoukkueen Casper Terho.

– Maajoukkuetauko tuli meille hyvään paikkaan, ja moni sai ladattua akkuja ennen kauden viimeistä puristusta. Torstaina ja perjantaina saatiin vielä maajoukkueissa olleet pelaajatkin mukaan harjoituksiin, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Ilves pelasi hienon loppukauden ja nousi mukaan ylempään loppusarjaan. He hyökkäävät ja puolustavat suhteellisen kapealla joukkueella luottaen aika suoraviivaiseen pelaamiseen, joten tiedossa on syysnurmella varmasti tiukka taistelupeli.

HJK:n kokoonpanosta ovat pois Jakob Tånnander, Tim Sparv ja Sebastian Dahlström. Pitkäaikaistoipilaista Atom Tanaka ja Kevin Kouassivi-Benissan ovat palanneet täyteen joukkueharjoitteluun tällä viikolla.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Millner Max
4.ET: Nieminen Juho

Ilves-HJK Ratinan stadionilla lauantaina 16.10. kello 15.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia