AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 13.10.2021

​Näin jaetaan kauden 2022-23 eurocup-paikat

​Näin jaetaan kauden 2022-23 eurocup-paikat

Kauden 2021-22 eurocupeissa edelleen jatkava HJK pelaa Euroopassa myös ensi kaudella. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigakautta on jäljellä neljä kierrosta ja Mestaruussarjassa mielenkiinto kohdistuu ennen kaikkea paitsi mestaruustaisteluun myös ensi kauden eurocup-paikkoihin.

Suomella on kauden 2022-23 eurocupeissa vastaavat maapaikat kuin tällä kaudella eli mestari ainakin aloittaa eurocupit Mestarien liigan karsinnassa ja kolme muuta joukkuetta pelaa Konferenssi-liigan karsinnoissa.

Eurocup-paikat menevät Veikkausliigan kolmelle parhaalle ja Suomen Cupin mestarille. Koska KuPS on varmuudella neljän parhaan joukossa Veikkausliigassa, käytännössä Veikkausliigan neljä parasta saavat paikan ensi kauden eurokentille.

KuPS:n ohella paikan Euroopassa on varmistanut HJK, joka ei voi enää pudota pois neljän parhaan joukosta. Vahvimmin kahdessa muussa paikassa ovat kiinni FC Inter ja SJK. Takaa-ajavalla kaksikolla HIFK – Ilves on matkaa SJK:hon seitsemän pistettä ja FC Interiin yhdeksän.

Teoriassa europaikkojen kohtalo – Mestarien liigan paikkaa lukuun ottamatta – voi ratketa jo tulevan lauantain kierroksella. Tai sitten kiristyä entisestään.

Lisää uutisia