vko.41 // 12.10.2021

​U19 pojat kaatoivat Maltan – jatkopaikka EM-karsinnoissa sai sinettinsä

Casper Terho viimeisteli voittomaalin tiistaina. (Kuva: Juha Tamminen)

U19-poikien maajoukkue kaatoi tiistaina EM-karsintaturnauksen päätösottelussa Maltan niukasti, mutta riittävästi 1-0.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon jo 12. minuutilla Casper Terhon osuttua Otso Koskisen esityöstä. Suomi hallitsi ottelua johtomaalinsa jälkeenkin, mutta lisäosumia ei ennen taukoa nähty.

Toisellakin jaksolla Suomi oli lievästi niskan päällä, mutta lukemat 0-1 pysyivät sinnikkäästi Swarzezdin stadionilla loppuvihellykseen saakka. Suomella ei toki ollut tarvetta hakea lisämaaleja kovin hanakasti, sillä voitto ottelusta riitti sinetöimään jatkopaikan.

Päätöspäivän toisessa ottelussa Puola ja Ukraina pelasivat 2-2-tasapelin. Näin lohkovoittaja Ukraina ja lohkokakkonen Suomi etenevät varmuudella jatkokarsintaan.