AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 11.10.2021

"Valmistautuminen on todella haastava" - Huuhkajilla Kazakstan vastassa jo tiistaina

"Valmistautuminen on todella haastava" - Huuhkajilla Kazakstan vastassa jo tiistaina

Huuhkajat metsästää toista voittoa Kazakstanista. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat matkasi sunnuntaina pitkän siivun kohti Nur-Sultania, jossa tiistaina asettuu MM-karsintaottelussa vastaan Kazakstan.

Kolmen tunnin aikaeron lisäksi pelaajat joutuvat totuttelemaan alustaan, joka kuitenkin on Suomelle tutumpi kuin muille joukkueille, joita Kazakstan isännöi.

– Pelaamme tekonurmialustalla, jolla pallo liikkuu hyvin. Meidän pitää miettiä, miten saamme hallittua palloa ja liikutettua Kazakstanin muotoa. Heillä on tiivis paketti, joka meidän pitää saada liikkeelle ja löytää niitä välejä, jotta pääsemme murtautumaan hyvistä paikoista, päävalmentaja Markku Kanerva kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Valmistautumiseen ottelua varten on niukasti aikaa.

– Valmistautuminen on todella haastava, koska meillä oli matkapäivä eilen. Tänään kävimme aamupalaverissa läpi Kazakstanin hyökkäys- ja erikoistilannepelaamisen. Iltapäivällä käymme läpi heidän puolustuspelaamisensa. Tilanne on siinä mielessä hyvä, että meillä on se tuore materiaali, jota näyttää pelaajille.

Lähtökohta otteluun on selvä: Huuhkajat tarvitsee pisteitä ja voittoon vaaditaan ainakin yksi osuma.

- Voittaminen on helpompaa, jos oma pää pysyy puhtaana. Se on vuosien varrella ollut aika hyvä resepti meillä – jos nolla on pystytty pitämään, olemme pystyneet ainakin sen yhden maalin tekemään ja ottamaan pisteet, Kanerva viittasi myös syyskuussa Kazakstanista Helsingissä otettuun 1-0-voittoon.

- Viimeksi riitti yksi maali, toivottavasti saamme huomenna enemmän tehtyä.

Ottelu Nur-Sultanissa alkaa tiistaina kello 17.00 Suomen aikaa.

Lisää uutisia