AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 11.10.2021

Pikkuhuuhkajat isännöi tiistaina EM-karsinnassa lohkoykkönen Itävaltaa

Pikkuhuuhkajat isännöi tiistaina EM-karsinnassa lohkoykkönen Itävaltaa

Kuva: Juha Tamminen

U21-maajoukkue jatkaa EM-karsintoja tiistaina. Voitolla, tasapelillä ja tappiolla karsinnan aloittanut Suomi saa vastaansa Itävallan, joka on lohkon piikkipaikalla yhdeksällä pisteellään.

Itävalta kaatoi Viron vieraissa vakuuttavasti 4–0 perjantain ottelussaan. Tätä ennen joukkue oli murskannut Azerbaidzhanin 6–0 ja kukistanut Viron karsinta-avauksessaan 2–0 – välissä Itävalta kärsi 3–1-vierastappion Norjalle.

Päävalmentaja Juha Malinen näkee lohkokärjen kohtaamisen mahdollisuutena. Perjantain Azerbaidzhan-tasapeli oli kolaus kisahaaveille, mutta voitolla Suomi nousisi vain parin pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneesta Itävallasta.

– Vastassa on erilainen ja kovempi joukkue kuin Azerbaidzhan, mutta tietyllä tapaa pelaamme mieluummin Itävallan kaltaista joukkuetta vastaan. He tulevat pelaamaan 4–3–3- tai 3–4–3-muodolla – edellä mainittua he käyttivät Viron vieraana, mutta jälkimmäinen on ehkä todennäköisempi tiistaina, Malinen pohtii.

– Itävallan pelaaminen on fiksua, eivätkä he ole naiiveja. He pyrkivät pelaamaan lyhyellä ylöspäin, mutta mikäli prässiä tulee, pelaavat he pitkällä. Haluamme näyttää prässitilanteissa kyntemme ja meidän tulee olla valmiita, kun pidempi pallo lähtee – silloin heidän keskihyökkääjänsä lähtee todella kovalla vauhdilla pystyyn.

Punaisen kortin perjantaina saanut Terry Ablade puuttuu Suomen kokoonpanosta, mutta Pikkuhuuhkajat saa takaisin riveihinsä pelikieltonsa kärsineen Anssi Suhosen. Joukkueen terveystilanne on hyvä, eikä loukkaantumisia tällä hetkellä ole.

Lisää uutisia