AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 9.10.2021

​Kanerva harmitteli virheitä – "Tällä tasolla niistä rangaistaan"

​Kanerva harmitteli virheitä – "Tällä tasolla niistä rangaistaan"

"Rive" onnitteli Oleksandr Petrakovia ottelun jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien MM-unelma lipui etäämmälle lauantaina Olympiastadionilla Ukrainalle kärsityn 1-2-tappion myötä.

Ottelun kaikki maalit olivat sellaisia, että puolustus voi kummallakin joukkueella katsoa ainakin osin peiliin.

Avausmaalissa Ukraina sai tilanteen Suomen puolustuksen suosiollisella avustuksella, eikä Andriy Yarmolenko ihmetellyt, vaan kiitti ja laukoi pallon ohi Lukas Hradeckyn.

Suomen tasoituksessa puolestaan Ukrainan puolustuksen purun "blokkasi" Teemu Pukki täydellisen onnistuneesti verkon perukoille. Ja hetkeä myöhemmin Roman Yaremchuk sai aivan liikaa tilaa rangaistusalueella ja ehti jopa tyylitellä voittomaaliksi jääneen osuman.

- Virheistä rangaistaan tällä tasolla ja Ukrainan tasoista joukkuetta vastaan näin käy. Meillä ei ole varaa tehdä tuollaisia virheitä ja tästä täytyy nyt ottaa opiksi, päävalmentaja Markku kanerva sanoi ottelun jälkeen.

Tulos oli luonnollisesti Suomelle iso pettymys ja pelisuunnitelma meni aika lailla uusiksi Ukrainan iskettyä avausmaalin jo neljännellä minuutilla.

- Voi joko lähteä rohkeasti prässäämään tai vetäytyä ja meillä oli suunnitelmassa edellinen, jos joudumme tappiolle, mutta nyt se tapahtui kyllä paljon aikaisemmin kuin olisimme osanneet odottaa, Kanerva sanoi.

- Toisella jaksolla pyrimme vaihdoilla saamaan vielä tuoreita jalkoja kentälle. Ukraina on hyvä joukkue, mutta toki tämä tulos on pettymys.

Lisää uutisia