AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.40 // 9.10.2021

Huuhkajat kohtaa tärkeässä ottelussa Ukrainan – ”Pelaajat ovat hyvin motivoituneita”

Huuhkajat kohtaa tärkeässä ottelussa Ukrainan – ”Pelaajat ovat hyvin motivoituneita”

Markku Kanerva johdattaa miehistönsä Ukrainan kimppuun. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien MM-karsinnat jatkuvat tänä iltana, kun Ukraina saapuu Olympiastadionille. Päävalmentaja Markku Kanervan mukaan valmistautuminen on sujunut ja joukkue on iskussa.

Huuhkajat kokoontui yhteen maanantaina ja on päässyt hyvin valmistautumaan tuleviin peleihin.

- Olemme pystyneet harjoittelemaan enemmän kuin edellisikkunan aikana ja olen siitä kiitollinen. Pelaajat ovat hyvin motivoituneita ja odotamme peliä. Se on varma, että tiukka peli on tulossa. On hienoa, että saamme paljon ihmisiä katsomoon, sillä kuten aina, tarvitsemme heidän tukeaan antamaan meille energiaa, Kanerva kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Ukraina on pelannut kaikki MM-karsintapelinsä tasan tähän mennessä. Kanerva apujoukkoineen on tutkinut tarkkaan Ukrainan pelitapaa ja vastustajan heikkoudet on kaivettu esiin.

- Heidän pelitapansa, ja se mitä he hakevat, on aika selkeä. Siinä on se tietty rakenne ja me pyrimme tietenkin estämään heidän hyökkäyspeliään ja käyttämään heidän heikkouksiaan. Yksi on se, että kun heidän laitapakkinsa nousevat niin vahvasti, niin kun me voitamme pallon, niin löydämme sieltä niitä tiloja ja sitä kautta voimme käynnistää vastahyökkäykset, Kanerva analysoi.

Huuhkajat on pelannut itsensä hyvään asemaan lohkossa, mutta joukkue on tuskaillut maalinteon kanssa viime aikoina. Kahdeksassa edellisessä maaottelussa Suomi on tehnyt vain kaksi maalia. Kanervan mukaan hyökkäyspelaamista on työstetty ja hän luottaa, että paikan tullen hyökkääjät onnistuvat.

- Toki meillä on ollut kovia vastustajiakin vastassa. Olemme sitä tässä pähkäilleet ja toivottavasti hanat aukeavat kunnolla nyt tämän rupeaman aikana. Emme näe sitä liikaa ongelmana, mutta totta kai toivomme pystyvämme tekemään enemmän maaleja. Se on aina tietynlaista tasapainottelua puolustuksen ja hyökkäyksen suhteen. Tasapainon pitää kuitenkin olla kunnossa. Sitten kun se paikka tulee, niin aika pitkälti se on kiinni siitä miten pelaaja siinä onnistuu.

Huuhkajien ja Ukrainan välinen ottelu alkaa kello 19.00.

Lisää uutisia