AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 8.10.2021

Toni Kallio yllättyi kuukauden valmentajan nimityksestä – ”Ei se käynyt mielessäkään”

Toni Kallio yllättyi kuukauden valmentajan nimityksestä – ”Ei se käynyt mielessäkään”

Toni Kallio valittuun Veikkausliigan syyskuun valmentajaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Toni Kallio johdatti Ilveksen vahvaa lentoon syyskuussa ja hänet valittiin myös Veikkausliigan syyskuun valmentajaksi. Kallio oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen ja katse on nyt tiukasti loppukauden peleissä.

Kallio nousi Ilveksen päävalmentajaksi elokuussa ja luotsasi joukkueen Mestaruussarjaan. Hän on toiminut Ilveksessä päävastuussa kahdeksan ottelun ajan ja tuloksena on ollut neljä voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota.

- On ollut hyvät fiilikset. Saimme kurssin käännettyä ja palkinnon tehdystä työstä päästyämme ylempään loppusarjaan. Muutimme pieniä yksityiskohtia pelaamisessa ja saimme sillä muutoksen aikaiseksi, jolla pystyimme raapimaan tarvittavat pisteet ylempään loppusarjaan. Kaksi ensimmäistä peliä hävittiin, ja sen jälkeen valvottiin öitä miettien pää puhki miten kurssin saa käännettyä. Aloimme tehdä kentällä oikeita asioita ja saimme avausvoiton. Se vapautti tunnelmaa ja jätkät alkoivat uskoa itseensä. Itseluottamus on sellainen asia, että kun se löytyy, niin se kantaa aika pitkälle, Kallio kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Erityisesti syyskuussa Ilveksen peli oli uomillaan. Viidestä pelistään se voitti neljä ja pelasi kerran tasan. Samalla Ilves piti maalinsa puhtaana kaikissa viidessä ottelussa. Kallio valittiinkin Veikkausliigan syyskuun valmentajaksi, vaikka kyse oli hänen ensimmäisestä täydestä kuukaudestaan päävalmentajana.

- Se oli hieno huomionosoitus, mutta en osannut yhtään miettiä sellaista. Ei se käynyt mielessäkään enkä edes muistanut, että tuollaisia jaetaan.

Ilves on tällä hetkellä sarjassa kuudentena ja europaikkaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on matkaa seitsemän pistettä. Kallio lähtee hakemaan joukkueen kanssa vahvaa loppukautta, kun Veikkausliigakausi jatkuu taas maajoukkuetauon jälkeen.

- Tavoitteena oli selviytyä ylempään loppusarjaan ja siellä taistella europaikoista. Pitää kuitenkin olla realisti, ettei se ole omissa käsissä. Siihen tarvitaan vähän tuuriakin, mutta meidän on tehtävä omat asiamme mahdollisimman hyvin ja ottaa pisteitä samalla tavalla kuin runkosarjan lopussa. Sen jälkeen voimme sanoa, että olemme tehneet kaikkemme. Seuraavaksi meillä on Klubi vastassa kotikentällä ja siitä haetaan kolmea pistettä. Peli ja päivä kerrallaan eteenpäin.

Lisää uutisia