AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 8.10.2021

Hongan Ville Koski noussut ryminällä – ”Tämä vuosi on ollut erittäin positiivinen yllätys”

Hongan Ville Koski noussut ryminällä – ”Tämä vuosi on ollut erittäin positiivinen yllätys”

Ville Koski on tehnyt vahvaa läpimurtoa Veikkausliigassa ja Pikkuhuuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Pikkuhuuhkajat kohtaa tänä iltana EM-karsintaottelussa Azerbaidzhanin. Yksi joukkueessa mukana olevista pelaajista on FC Hongan Ville Koski, joka on tehnyt kovaa läpimurtoa tällä kaudella.

Koski on yksi tällä kaudella Veikkausliigaan läpimurtonsa tehneistä pelaajista. Koski teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo viime kaudella, mutta tällä kaudella 19-vuotias toppari on merkkauttanut täydet 90-minuuttiset 14 ottelussa.

– Tämä vuosi on ollut minulle erittäin positiivinen yllätys. En odottanut yhtään näin paljoa peliaikaa, ja kokonaisuutena kausi on mennyt tosi hyvin. Koen, että olen päässyt hyvin mukaan U21-maajoukkueeseen, ja pystyn toteuttamaan asioita samalla tavalla kuin poikamaajoukkueissa, Koski kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Hyvät otteet espoolaisseurassa ovat nostaneet Kosken myös U21-maajoukkueen vakiokalustoon. Poikamaajoukkueet läpikäynyt TuPS:n ja PKKU:n kasvatti debytoi Pikkuhuuhkajissa kesäkuussa, ja syyskuussa pelatuissa EM-karsintojen avausotteluissa hän muodosti toppariparin Robin Tihin kanssa.

– On ollut tosi kiva pelata Robinin vierellä, vaikka uuden pelaajan kanssa menee vähän aikaa totutteluun. Hän on liikkuva, nopea ja aika samantyyppinen toppari kuin minä. Se, että keskikenttä muuttuu ensi peliin syyskuusta, vaikuttaa tietenkin myös meidän peliimme. Se vaatii vielä ripauksen lisää keskittymistä, Koski sanoo.

Pikkuhuuhkajat aloitti EM-karsinnat voittamalla Viron, mutta toisessa pelissä Kroatia nappasi 2-0-voiton. Suomellakin oli siinä omat mahdollisuutensa, mutta Kroatia oli tehokkaampi.

– Viro-voitto oli tärkeä saada karsintojen alkuun, ja me ansaitsimme sen. Kroatia-pelistä jäi vähän katkera fiilis, kun pelasimme hyvin, mutta pari virhettä maksoi meille pisteen. Meille olisi ollut enemmän tarjolla.

Vaikeat vierasottelut ovat tulleet Koskelle tutuksi niin maajoukkueessa kuin FC Hongassa. Toppari tietää hyvän alun merkityksestä koko ottelua ajatellen.

– Alusta alkaen tulee olla täysillä pelissä mukana. Muutamaan ensimmäiseen kaksinkamppailuun pitää mennä todella kovaa. Jos saamme tehtyä avausmaalin tai kaksi maalia alkuun, pelistä tulee paljon helpompi.

Perjantaina kello 19:30 Suomen aikaan alkava ottelu näkyy suorana Yle Areenasta.

Lisää uutisia